מנהג זוטר למנהל אימפריה

אני ונכדי במהלך התכנית
אני בגיל שנתיים מאחורי ההגה
פעם וולוו תמיד וולוו

בשנת 1933 כשאבי, מאיר קז, היה בן 24 הוא התקבל לעבוד  בקואופרטיב להובלה בשם "החורש" ברמת גן. בבעלות הקואופרטיב היו עגלות עם סוסים שהובילו חומרי בניין, במיוחד חצץ, לבניית כבישים באזור רמת גן. החורש קנו משאית, אך לא היה להם נהג בעל רישיון נהיגה למשאית. החורש הציעו לאבי להתקבל כחבר בקואופרטיב ללא תשלום מניה שהייתה שווה הרבה כסף.

זו הייתה משאית מתוצרת וולוו הראשונה בארץ שהייתה מצוידת בארגז שהתרומם לשלושה כיוונים ואפשר לפרוק חול וחצץ בהספק גבוה.

אבא שלי במשאית הוולוו של קואופרטיב החורש

בינתיים, אבי התחיל להתעסק בקניית ומכירת מכוניות משומשות. לאבי היה חוש עסקים מאוד מפותח שאפשר לו לקדם את עסקי המכוניות בארץ, וכך הפך להיות המוביל בענף המכוניות המשומשות בארץ. בשנת 1967 יצרן וולוו שוודיה מינה את אבא שלי כיבואן בלעדי של וולוו בישראל. בשנים הראשונות נמכרו רק מכוניות נוסעים. בשנת 1970 קיבלה החברה רישיון לייבא משאיות וולוו חדשות.

אבא במפעלי וולוו בשוודיה בתוך המשאית הראשונה שנשלחה לארץ אחרי שנות הפסקה רבות

אבי נזכר בימיו כנהג משאית וולוו וטבע את הפתגם "פעם וולוו תמיד וולוו" אשר אנו משתמשים בו עד היום!

פרסומת לוולוו עם הפתגם: פעם וולוו תמיד וולוו

בשנת 1976 אבי נפטר ואני נכנסתי לנעליו ולפני כמה שנים החליף אותי בדרכי בני הבכור אבנר שהוא אביו של יהלי, איתו אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי.

סבא ישראל: נהניתי לעבוד עם יהלי ולהציג בפניו את המורשת המשפחתית.

יהלי: למדתי מאיפה יש למשפחה את החוש העסקי ומאיפה האהבה למכוניות.