ממרוקו לארץ ישראל

תמונה של סבא עם כל הנכדים.
תמונה של סבא בצעדת ירושליים.
סיפורו של סבא גבי

שמי גבי מרגי, עליתי לארץ בשנת 1962,ביחד עם משפחתי.

כשהייתי בן שלוש עשרה, גרנו בקריית ביאליק בשכונת צור שלום. למדתי בבית הספר במקום, במשך כחודשיים ועברתי לפנימיית ימין אורד.

שירותי  הצבאי היה בחיל האוויר, בתור מכונאי מטוסים על מטוס הווטור. במסגרת השירות הצבאי קיבלתי דגם של מטוס קרב מסוג ווטוור זו  הייתה מזכרת נפלאה מהשירות הצבאי. שירתתי בצבא בין השנים 1967-1971 ותוך כדי השירות נפצעתי. השתתפתי במלחמות ישראל, במלחמת ששת הימים, מלחמת ההתשה במסגרת השירות הצבאי. השתתפתי במלחמת "יום הכיפורים" ובמלחמת "שלום הגליל" במסגרת המילואים.

עבדתי במשך כשלושים וחמש שנים ברפא"ל במסגרת פיתוח אמצעי לחימה לכל חילות צה"ל.  עבודה זו היתה מאוד מעניינת ומאתגרת בעבורי ומחייבת עמידה בלוח זמנים קצר ובדיוק מרבי. כיום אני עוזר במשרד ראיית חשבון של בני ליאור ומתנדב בארגון נכי צה"ל.

גבי: היה לנו מאתגר מרגש וממש מהנה, לעשות את התוכנית ביחד.

ווטור
ווטור הוא מטוס קרב הפצצה מתוצרת חברת סוד אוויאסיון הצרפתית. המטוס שירת בחיל האוויר הישראלי. פירוש השם ווטור הוא נשר. (ויקיפדיה)

”במסגרת השירות הצבאי קיבלתי דגם של מטוס קרב מסוג ווטוור. זו  הייתה מזכרת נפלאה מהשירות הצבאי.“