ממרוקו אל עולם הספורט

"מפרי עמלינו"
ליאל וסבא שמעון בתהליך כתיבת הסיפור
סיפורה של משפחת אמזלג

שמי שמעון אמזלג נולדתי בשנת 1955בקזבלנקה אשר במרוקו. שם אמי עישה למשפחת פרץ ושם אבי יהודה למשפחת אמזלג.

ילדותי במרוקו

גדלתי למשפחה בת שמונה נפשות. אני האח הקטן מבין שישה אחים. שלושה בנים ושלוש בנות. מגיל ארבע עד גיל שש למדתי אותיות ותורה בחדר עם מלמד. אני זוכר, שמאוד אהבתי ללמוד בחדר. האווירה בחדר הייתה מאוד נעימה. המלמד השקיע בנו והתייחס לכל ילד כאילו היה ילדו הפרטי. בגיל שמונה התחלתי ללמוד בבית ספר אליאנס.

הייתי ילד מפונק, שובב ומאוד יצירתי. בכל שעות אחה"צ הייתי יוצר דברים חדשים ובכל פעם מחדש הייתי מפתיע את הסובבים אותי.

העלייה לארץ

בשנת 1963 כל משפחתי עלתה לארץ. טסנו בטיסה ישירה ממרוקו לצרפת בצרפת שהינו 21 ימים במחנה עבודה. לאחר מכן טסנו מצרפת לישראל. היינו מלאי חששות ומלאי התרגשות. נחתנו בנמל התעופה "בן גוריון" ובילינו שם שלושה ימים עד אשר פינו אותנו לאור עקיבא. כשהגענו לאור עקיבא מיקמו אותנו במעברה. אבי עבד בקק"ל ואמי הייתה עקרת בית. למדתי בביה"ס יסודי "רבי עקיבא" עד כיתה ט' ולאחר מכן למדתי בטכני של חיל האוויר.

תחביבים

התחביבים האהובים עליי ביותר הגיעו מעולם הספורט. אהבתי מאוד לשחק כדורסל, והצטיינתי בריצה למרחקים וקפיצה לגובה ולרוחב.

נישואים

בשנת 1977 פגשתי את אשתי היקרה פאני לבית משפחת דיין. בשנת 1979 התחתנו וזכינו להקים בית כשר ונאמן.  נולדו לנו חמישה ילדים: שלושה בנים ושתי בנות.

כיום אנו זוכים ליהנות מפירות ילדינו וב"ה זכינו לתשעה נכדים מקסימים.

ליאל: שמחתי לבלות בזמן איכות עם סבא וסבתא וללמוד על תולדות חייו של סבא שמעון.

סבא שמעון: היה לי לעונג להשתתף בתכנית הקשר הרב דורי ולבלות עם נכדתי ליאל בזמן איכות. האווירה במפגשים הייתה מאוד נעימה. כולי תקווה שתכנית זו תמשיך להתקיים.

יישוב קליטה, שכונת עולים בישראל

”ללמוד עם מורה שמשקיע בתלמידיו זוהי זכות מאוד גדולה. אהבה זו מובילה לאהבת למידה.“