ממטבחה של סבתא

יהב, עדן ואני כותבים סיפור
המאכל שאמא שלי הכינה-אהוב לי
אמא הייתה מכינה לנו היה תפוח אדמה מטוגן בקמח חומוס

גדלתי באשדוד ולמדתי בבית ספר יסודי מירון ובתיכון במקיף ב'. אנחנו 6 אחים: 4 בנות ו-2 בנים: שושי, ננסי, סימה (אני), בני, עופר וסיון.
בילדותי אהבתי להשתולל, ולאחר סיום הלימודים  אהבתי לשחק משחקי בנים כמו גולות, גוגואים, לטפס על משחקים גבוהים.
כל מה שרצינו קיבלנו מההורים, שמאוד פינקו אותנו. בכל ימי הולדת אבא ואמא היו חוגגים לכל ילד בבית במסיבה גדולה מאוד עם המון אנשים היתה מוזיקה, ריקודים ומאכלים מיוחדים שאמא הייתה מכינה.
המאכלים היו כל-כך טעימים, עד שהיינו מתגנבים למטבח ואוכלים את האוכל בשקט עד שאימא הייתה תופסת אותנו וגוערת בנו: "אל תיגעו זה למסיבה" ואבא היה אומר: "תעזבי הם רק ילדים". אחד המאכלים שהכי אהבתי שאמא הייתה מכינה לנו היה תפוח אדמה מטוגן בקמח חומוס. זה מתכון מאוד טעים וקל ומיוחד.
אבא שלי עבד בנמל אשדוד. לקראת חופשות החגים היינו יוצאים לטיולים למקומות שונים בארץ, ללונה-פארק, למימדיון… היינו יוצאים בקבוצות עם חברים ומשפחות והיה ממש כיף.
אבא הפתיע אותי ולקח אותי לטיול מאורגן להודו לחודשיים. ובתוך הקבוצה הכרתי את בעלי. התחברנו במהלך הטיול ולאחר שנתיים התחתנו באשדוד. מסתבר שההורים שלי וההורים שלו גרו באותה עיר ממש אחד ליד השני והייתה היכרות ביניהם. נולדו לי 4 ילדים: 3 בנים ובת אחת.  במהלך שנותיי עבדתי במקומות מסוימים לא קבועים כמו בדואר, מפעלים של בצק, מפעלי יצור במושבים.
רוב הזמן אני עקרת בית. המתכון שהכי אהבתי שאמא הייתה מכינה הוא תפוח אדמה מטוגן.
המצרכים להכנת תפוח אדמה מטוגן:6-7 תפוח אדמה, גרגירי חרדל, כמון שלם, חצי חבילה כוסברה, כורכום, מלח, פלפל חריף, קמח, חומוס.
אופן ההכנה:
מרתיחים את התפוח אדמה, מקלפים, מרסקים או חותכים לקוביות. חותכים את הפלפל לקוביות. במחבת