חווית מלחמת ששת הימים של רחל פורטל

סבתא רחל בצעירותה
סבתא רחל ביום חתונתה
מלחמת ששת הימים אותה חוויתי בנעורי

שמי רחל פורטל. נולדתי במרוקו בשנת 1950 לבית משפחת אזולאי, עליתי עם משפחתי לארץ בשנת 1954 כשהייתי בת ארבע.

השנה אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדי, יהונתן ללוש בבית הספר וילקומיץ בראש פינה. במפגשי תכנית הקשר הרב דורי ספרתי לו סיפורים על משפחתנו ועל חוויות ילדותי. החוויה שאותה בחרתי להעלות ולשתף היא מלחמת ששת הימים אותה חוויתי כשהייתי נערה בת 17.

מלחמת ששת הימים

"מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר – ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, לבנון, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה.

סבתא רחל עם סבא בצעירותם

תמונה 1

המלחמה החלה במכה מקדימה ישראלית על חיל האוויר המצרי, לאחר תקופת המתנה מתוחה, שבה נעשו ניסיונות להימנע ממלחמה. במהלך המלחמה כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים בסיני, רצועת עזה, רמת הגולן, יהודה ושומרון ומזרח ירושלים. השטח הכולל שנכבש גדול פי שלושה משטחה של מדינת ישראל לפני המלחמה".(ויקיפדיה)

כשפרצה המלחמה בתאריך ה 10 ליוני 1967, הייתי בת 17, בדיוק בתקופת בחינות הבגרות. גרתי במושב אליפלט. המושב נמצא ברמת כורזים מדרום לראש פינה, זה קרוב מאוד לגבול הסורי. במקום ללמוד למבחנים הגשנו עזרה לחיילים שהיו ממוקמים במושב. כולנו התנדבנו: הגשנו להם שתייה חמה, אוכל חם, הרעפנו עליהם הרבה אהבה וחום, כיבסנו את הבגדים ואף נתנו להם מקלחת חמה במושב.

סבתא רחל בנעוריה

הכי חשוב היה לתת לחיילים שלנו חמימות משפחתית שלה היו זקוקים.

סבתא רחל משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי עם הנכד יהונתן ללוש בתכנית הקשר הרב דורי.

מלחמת ששת הימים
מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר - ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, לבנון, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה. ויקיפדיה

אליפלט
אֱלִיפֶלֶט הוא מושב ברמת כורזים מדרום לראש פינה, בתחום המועצה האזורית מבואות החרמון. במושב מתגוררות כ-110 משפחות העוסקות בחקלאות ובתיירות (צימרים). היישוב הוקם בשנת 1949 ככפר עבודה זנגריה א’. ויקיפדיה

”הכי חשוב היה לתת לחיילים שלנו חמימות משפחתית שלה היו זקוקים.“