מלחמת לבנון הראשונה

סבא ואני בחנוכה
סבא זכה במקום שלישי בשייט
הכניסה ללבנון

סבי נולד בישראל במושב ערוגות בן יחיד להוריו, אולגה ודויד. בגיל שלוש סבא שלי והוריו עברו לגור בתל אביב, סבי למד בבית ספר היסודי יהודה הלוי (אוליפנט).

סבא בילדותו עם אמו

תמונה 1

בזמן שסבי היה בבית הספר היסודי, בגיל שלוש עשרה, הוא הצטרף לחוג ימאות ומגיל שלוש עשרה המשיך בתחום שייט מפרשיות תחרותיות עד גיל שלושים.

סבי חובב ים

תמונה 2

בגיל 16 סבי היה באליפות הארץ בה הוא זכה במקום שלישי, בגיל 19 סבי היה עוד פעם באליפות הארץ בה זכה מקום ראשון.

בגיל 20 סבי השתתף באליפות העולם שהתקיימה בישראל בה זכה במקום שלישי.

תמונה 3

סבי נרשם לבית ספר תיכון מקצועי למגמת טכנאות שיניים בבית ספר על יסודי לטכנאות שיניים. מאחר וסבי היה בן יחיד הוא לא יכל לשרת ביחידה קרבית, למרות שהוא מאוד רצה ואת שרותו הצבאי הוא העביר בחיל הרפואה.

כשסיים את שרותו הצבאי, החל לעבוד כטכנאי שיניים. בשנת 1972 סבי התחתן עם סבתי. במסגרת שרות המילואים שלו סבי שמר על מרום גולן בזמן שהקיבוץ היה בתחילת דרכו.

סבא בשרות הצבאי

תמונה 4

בשנת 1973 פרצה מלחמת יום כיפור, שסבי השתתף בה והיה במילואים במשך חצי שנה. בתאריך 1974 נולדה אמי נטע. בשנת 1980 נולדו אחיותה התאומות שהן הדודות שלי.

בשנת 1982 פרצה מלחמת לבנון הראשונה וסבי לקח חלק גם במלחמה זו.

אני וסבא בחנוכה