חיים אפרת מספר על מלחמת יום כיפור

אני, סבא וסבתא שלי ביום ההולדת העשירי שלי
סבא שלי כשהיה חייל
סיפור מלחמת יום כיפור בא השתתף סבא

היה זה יום כיפור, סבא שלי וחבריו הלכו לבית הכנסת כולם התפללו והכול היה בסדר. עד שנישמע האזעקה כולם נלחצו או חשבו שזאת אזעקת שווא עד שהכריזו" זה לא תרגיל"

כל האנשים נבהלו אבל סבא שלי וחבריו הלכו ישר ללבוש מדים ולצאת להילחם בלי לשאול יותר מידי שאלות. הם הלכו לבסיס, בתקווה להבין שם מה קורה. כשהם הגיעו הם ראו תהו ובהו. המון חיילים שבדיוק כמוהם היו מבוהלים ולא ידעו מה לעשות, התרוצצו בבסיס עד שהם התפזרו כל אחד הלך ליחידה שלו.

סבא שלי, שהיה אז לוחם בחטיבת הנח"ל, יצא מיד לשטח, הוא סייר בגבולות וניתקל בחיילים פצועים והרוגים רבים. בתום המלחמה אף אחד לא הרגיש תחושת ניצחון, כי המחיר בחיי אדם היה גדול. סבא שלי שמח שמשפחתו שרדה את התקופה הקשה, אך לאחר ברור מעמיק נחרד לגלות שאחד מחבריו הטובים ביותר לא שרד.

מלחמת יום כיפור – ויקיפדיה

"מלחמת יום הכיפורים, פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות כנגד ישראל, בהובלתן של סוריה ומצרים. המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. חילופי אש נמשכו עד 26 באוקטובר בחזית המצרית בחצי האי סיני ועד 1974 בחזית הסורית ברמת הגולן".

ירדן אפרת: היה לי כיף לדעת עוד על העבר של סבא שלי ולתעד אותו כך שתמיד ישאר לי משהוא ממנו.

המעברה היא ישוב זמני שמוקם בארץ ישראל כדאי לעזור לשקם את העולים החדשים