מלחמת יום הכיפורים של ענת נביפור

סבתא בליל כלולותיה
פורים בגיל 8
כיצד חוויתי את המלחמה הקשה

שמי ענת נביפור, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי, זהו סיפורי:

בהיותי בת 20 שירתי במוסד, הייתי אחרי צבא.

התחילו להשמע לחשושים שעומדת לפרוץ מלחמה, בגלל מלחמת ששת הימים לא דאגנו יותר מדי: זכר למלחמה מפוארת. הגיעו שמועות שהמלחמה תפרוץ ביום הכיפורים, אף אחד לא האמין לזה.

החבר שלי, שברבות הימים הפך לבעלי, נשלח למוצב בצפון ולא שמעתי עליו. המלחמה פרצה בשעה 14:00 בצהרים. מיד גוייסתי מחדש לעבודתי, זו הייתה מלחמה נוראה. היו הרבה מאוד מתים. כמו כן, הרבה חיילים נתפסו בשבי. לא קיבלתי מידע על חברי, דאגתי מאוד. ביקשתי מהבוס שלי שיברר אודותיו, ובעזרתו מצאנו אותו (הוא לא היה בין השבויים).

ניצחנו, אך השארנו הרבה מתים מאחור. תחי מדינת ישראל.

סבתא ענת בצעירותה

עופרי: היה לי כיף מאוד לגלות יותר דברים על המורשת להכיר יותר יחד וגם להקשיב.

סבתא ענת: היחסים שלי עם עופרי מאוד חזקים, אבל הקשר הרב דורי חיזק עוד יותר את הקשר הבין אישי שלנו עוד יותר.

כלולותיה - כלולות
חתונה, נישואין. (מילוג)

המוסד
המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, הידוע יותר בשמו המקוצר: המוסד, הוא ארגון במערכת הביטחון הישראלית ואחד מהגופים החברים בקהילת המודיעין הישראלית. המוסד הוא ארגון הביון של ישראל, הממונה על איסוף מידע מסוג מודיעין אנושי ומשימות הפקת מודיעין חשאיות מחוץ לגבולות המדינה, דיפלומטיה חשאית, תפקידים מיוחדים וסיכול יעדים אזרחיים וצבאיים של האויב (למוסד מיוחסות התנקשויות בשורה של מחבלים בכירים בארגוני טרור שנלחמים נגד ישראל). (ויקיפדיה)

”לעולם על תזלזל באויב שלך, גם אם אתה יותר חזק ממנו“

”הגיעו שמועות שהמלחמה תפרוץ ביום הכיפורים, אף אחד לא האמין“