מי אמר מפרום ולא קיבל

כשאני והקרקס נפגשנו
ההכנות שלי
מאכלי עדות

שמי אילנה נולדתי בארץ ישראל, עיר הולדתי הינה ירושלים, גדלתי בנתניה ולאחר נישואי ועד היום אני מתגוררת בגבעת אולגה שבחדרה.

ברוך השם, יש לי ארבעה ילדים ועשרה נכדים אשר מגיעים אלי וכך מזכים אותי להמשיך בהכנת המאכלים העוברים מדור לדור.

לפני כשמונה שנים, לאחר שאמי נפטרה, חילקנו ביננו המשפחה את חפציה בכדי לשמרם לדורות.

אני ירשתי חלק מכלי המטבח של אמי. הם שמורים אצלי במטבח בקנאות רבה ואני משתמשת בהם לבישול וממשיכה את המסורת.

משפחתי אוהבת את המאכלים שאני מכינה להם ממתכוני אמי שהצלחתי לכתוב טרם פטירתה.  אחד המאכלים הפופולריים שאני מכינה  הוא הקוסקוס.  כיוון שגדלנו בסביבת העדה הטריפולטאית אמי נהגה כמותם להכין מידי יום שישי קוסקוס עם מפרום וכך הפך המאכל למאכל מסורתי אצלנו במשפחה העירקית.

ילדי ונכדי אוהבים שאני מכינה להם קוסקוס קובה ומפרום. מאכלים אלו מבושלים בסירי אמי ז"ל.

לצערי, השנה, אבדו לי שני מגשים הנקראים "סנייה". מגשים מאלומניום שעליהם מבשלים מפלטות, פיתות וכדומה. נותר לי מגש אחד שעליו אני שומרת מאוד ומקווה שימשיך לעבור מדור לדור.

"סנייה" (במרוקאית)
צורת הגשה- מגש שטוח