מירי ויענקלה סיפור אהבה

סבא וסבתא כיום
וסבא וסבתא בשנת 1974
גלי וסבתא

סבא יענקלה

סבא יענקלה נולד בתאריך 11.07.1941 בכפר הס לשרה ויוסף ברגר. הבן השלישי מבין ארבעה, יעלה, מוטי ועירית.היה בגן בכפר, בית ספר יסודי עד סוף כיתה י' בתל מונד ואז עבר לכפר גלים לתיכון חקלאי. בצבא שירת בצנחנים, נלחם כאיש מילואים במלחמת ששת הימים בירושלים ובמלחמת יום כיפור בבקעת הירדן. אחרי הצבא חזר למשק ההורים ושם הוא עובד עד היום. המשק מכיל פרדסי הדרים, רפת חלב, רפת עגלים, דיר כבשים ומרכז מבקרים.

סבתא מירי

סבתא מירי נולדה בתאריך 01.11.1947 בבוטושן ברומניה לגולדה ומרקו אהרון. אחות צעירה לברוך. עלתה לארץ בשנת 1950. אחרי גלגולים הגיעה המשפחה שלה למושב עדנים. סבתא הלכה לגן במושב, לבית הספר בנווה נאמן (בשכונה הסמוכה) ולתיכון בבית ספר ע"ש עמי אסף בבית ברל. התגייסה לנחל בשנת 1965 והשתחררה אחרי שבעה חודשים עקב נישואיה לסבא יענקלה ב-1966.

ההכרות של מירי ויענקלה

לסבתא מירי הייתה שכנה שקוראים לה חנה שהוריה התנגדו לקשר שלה עם חבר ממוצא מזרחי ששמו אלי. סבתא מירי יצאה עם חנה ואלי היה אוסף אותה. לסבא יענקלה היה זוג חברים שגרו בשכנות לאלי. לאלי היתה ווספה, לסבא יענקלה היתה מכונית. באחד הימים אלי ביקש מסבא יענקלה להצטרף אליו כדי שיצאו ברביעייה כי לא היה לו נעים לעזוב את סבתא מירי כל פעם. זו הייתה אהבה ממבט ראשון, סבתא מירי סיפרה לכל החברות שלה שפגשה את בחיר ליבה והם עומדים להתחתן.

הם התחתנו אחרי עשרה חודשים.

הקמת המשפחה

סבא וסבתא גרו בכפר הס בבית של שרה ויוסף (ההורים של סבא יענקלה) במשך שלוש שנים שבהן בנו את ביתם בקומה השנייה מעל ההורים. כשעברו לביתם החדש ילדם הבכור זיו היה בן שנתיים וחצי (28.03.1967) וסבתא הייתה בהריון שני עם דורי (24.01.1970).

אמא שלי, מאירה (11.07.1971) נולדה ביום ההולדת השלושים של סבא יענקלה, היא נולדה יומיים אחרי שמאיר זלצהנדר נהרג בפתחת רפיח והיא נקראה על שמו. עודד (27.04.1976) הוא בנם הצעיר של סבא וסבתא.

המשכיות המשק של משפחת ברגר

משק ברגר הוקם על ידי סבא רבא יוסף ברגר בשנת 1931. הוא התחתן עם סבתא רבתא שרה בשנת 1933. נולדו להם ארבעה ילדים, יעלה ב-1935, מוטי ב-1937, סבא יענקלה ב-1941 ועירית ב-1949. העגלה הראשונה נקנתה ב-1941 (בשנה שסבא נולד).

כשסבא וסבתא התחתנו היה תהליך של חיסול הרפתות במושב, סבא וסבתא החליטו להמשיך עם הרפת והגדילו אותה בצורה משמעותית. בשנים הראשונות הם עוד גידלו עגבניות כדי לשרוד מבחינה כלכלית. היום יש במשק רפת, דיר כבשים ומרכז מבקרים שהוקם ב-2009.

הרחבת המשפחה

בשנת 1996 אמא שלי מאירה התחתנה עם אבא שלי יגאל לוטן. אחותי הבכורה נעה נולדה בשנת 1998, אחי אורי נולד בשנת 1999, אחותי שירה נולדה בשנת 2002 ואני (גלי) נולדתי בשנת 2008. בשנת 1997 דורי התחתן עם גלית, התאומים אופק וים נולדו בשנת 1999, שי אחותם נולדה בשנת 2002. בשנת 1999 זיו התחתן עם אורית, תמר נולדה בשנת 2000, נדב נולד בשנת 2003, נטע נולדה בשנת 2005, ניר נולד בשנת 2007, יואב נולד בשנת 2010. עודד עדיין רווק.

אהבה גוברת על כל הקשיים

החיים לא תמיד היו קלים. סבתא רבתא שרה נפגעה בתאונת דרכים והייתה פצועה קשה. ההתמודדות עם הפציעה לא הייתה פשוטה ואחרי 7 שנים היא נפטרה. הם עברו תקופות קשות מבחינה כלכלית, אבל ביחד ובאהבה הם התמודדו והתגברו. באחת התקופות הקשות סבא יענקלה החל לכתוב לסבתא מירי פתקי אהבה ולהשאיר לה אותם מתחת לכוס הקפה במטבח שהוא מכין לה כל בוקר, מנהג זה נמשך עד היום.

בשנת 2017 כשסבתא מירי הייתה בת -70, היא לא רצתה מסיבה, אלא להגשים חלום ולטוס עם סבא ושניים עשר הנכדים לטיול שורשים ברומניה.

תמונה 2

סבא יענקלה וסבתא מירי ממשיכים לאהוב אחד את השנייה את הילדים והנכדים שלהם ומקווים שזה ימשך לאורך שנים.

קישור למצגת אתר בית ספר "בין ההדרים"

מירי ברגר: תודה רבה למורות לגילה ולילך למדנו מכן המון. תמיד הייתן סובלניות ואמפתיות.