מטריפולי לאור יהודה

נולדתי בטריפולי בלוב בשנת 1945. הייתי ילדה קטנה כשעזבנו את טריפולי. מהסיפורים גדלנו בבית עם חדר אחד גדול. דיברנו  בערבית-טריפוליטאית.  בשנת 1943 היו מאורעות בטריפולי. זו הייתה מלחמה מאוד קשה וסבלנו שם מאוד. אחי הבכור בן התשע נפגע קשה במלחמה. נכנס בו פחד וחלה במחלה שנפטר ממנה לאחר עשר שנים. בעצם בזכותו עלינו לארץ כדי למצוא לו מרפא.

עליתי לארץ ישראל בגיל 4 באנייה של  המעפילים. מסלול העלייה מטריפולי ישר לחיפה ומשם שלחו אותנו לפרדס חנה ואחר כך עברנו לאור יהודה. אחי הצעיר היה בן שנה . אמא שלי שמרה עליו מתחת לבגדיה בזמן הנסיעה, כדי שלא יחלה ויזרקו אותו לים.

תמונה 1

אבי ציון ואמי פורטונה נולדו בטריפולי. היו אנשים מאוד צנועים .אבא שלי תמיד סיפר לנו סיפורים מהתורה,  אמא שלנו סיפרה לנו מה שהיה בחוץ לארץ.כשעלינו לארץ לקחו אותנו לאוהלים איפה שהיום אור יהודה ושם ישנו. לא היה חשמל, לא היה מים היינו הולכים למחנה תל השומר כדי לקבל אוכל לפי מספר האנשים בבית.כשבאנו לארץ הלכתי  לגן מאד נחמד. אחותי הייתה לוקחת אותי לגן ומחכה עד שיסתיים מחזירה אותי הביתה. הייתי בבית ספר בארץ ישראל היינו משחקים קלאס ובובות שעשינו ממגבת מקופלת  והבנים היו משחקים כדורגל.

תמונה 2
אני ויעקוב (בעלי)  היכרנו במסיבה של חברים.  אני הייתי בת 17 והוא היה בן 22 והתחתנו בתל-אביב באולמי גל אור. הקמנו יחד משפחה נחמדה ונולדו לנו 3 ילדים.

aa

היום אנחנו רווים נחת מהנכדים ומהנינים. לירון זו אחת מהנכדות ששמחתי לעבוד אתה יחד בפרויקט הנפלא הזה. היו לנו שעות של חוויה ושיתוף.

טריפוליטאים
הקהילה היהודית של לוב מנתה ערב הקמת מדינת ישראל כ-38,000 איש ומרכזה היה בעיר הבירה טריפולי ולכן, מכנים אתם "טריפוליטאים" ויקיפדיה

”מי שלומד יש לו הצלחה בחיים“