מחיפה לשער הגולן

מיה וסבתא יעל
יעל ואחיה בבר המצווה של אחיה הגדול
ילדותי עבודתי ומשפחתי

אני יעל קרני, נולדתי כיעל קצביהו להוריי, בתיה בדריה ומיכאל קצביהו. נולדתי בתאריך 18.9.1954 בחיפה בבית חולים רוטשילד לאח יעקב שהיה בן שנה וארבעה חודשים.

גרנו בשכונת הדר בחיפה, שכונה תוססת, וגרו בה משפחות שעלו לארץ מכל מיני ארצות, כך שאם היית מסתובב ברחוב היית שומע בליל של שפות: עברית, ערבית, רומנית, יוונית, פולנית, מרוקאית ולאדינו. כשהגעתי לגיל 3 הלכתי לגן יוכבד, שם הייתי עד גיל בית ספר. בגיל 6 הלכתי לבית הספר יל"ג, שם הכרתי את המורים המופלאים שלי, את המנהל מר שימחוני, ואנשים שעיצבו את חיי.

לאחר בית ספר עממי הלכתי ללמוד בבית ספר מקצועי "בית הפקיד", שם למדתי בנקאות והנהלת חשבונות, לאחר שנתיים פרשתי והלכתי לעבוד בבנק עד שהתגייסתי לצבא. בצבא הגעתי לשער הגולן כחיילת ובהתחלה עבדתי בבנות ובמטעים, לאחר מכן עברתי לעבוד בגני ילדים. תוך כדי שהותי בשער הגולן והשירות הצבאי הכרתי את יעקב בעלי לעתיד. לאחר תקופה ארוכה בחינוך החלטתי לחזור למקצוע ההתחלתי שלי והלכתי ללמוד הנהלת חשבונות. סיימתי את הלימודים והתחלתי לעבוד במפעל "גולן" בקיבוץ כמנהלת חשבונות.

בזמנו בקיבוץ נהגו לעשות חתונות משותפות לכמה זוגות ביחד. גרנו בשכנות עם זוג חברים שהחליטו להתחתן בתאריך 29.4.1975, אז יעקב בעלי שאל אותי כבדרך אגב אם אני רוצה להצטרף לאותה מסיבה ולהתחתן יחד עם זוג החברים שלנו. הסכמתי – והשאר היסטוריה. בשנת 1975 התחתנו בקיבוץ ונולדו לנו ארבעה ילדים: עתיר, שירי, יסמין ומיטל, שהעשירו אותנו בנכדים נהדרים. תוך כדי גידול הילדים נחשפתי לעולם שמחוץ לקיבוץ והתחלתי בפעילות התנדבותית בטבריה והסביבה וזה נמשך עד היום. בורכתי במשפחה נהדרת, בבעל, ילדים ונכדים אהובים שנותנים אור וכוח בכל יום.

מיה: היה לי כיף ומעניין לשמוע את הסיפורים של סבתא שלי.

התנדבות