מחאלב בסוריה לארץ ישראל

בים הייתה סערה ובהגיענו קרוב לחוף, הסירה התהפכה וכמעט טבענו.

נולדתיבחאלב שבסוריהבגיל  7 שנים עליתי לארץ ישראל. הגעתי עם דוד שלי ואחי  הגדול  בסירת דייגים בעליה בלתי לגלית דרך לבנון.

בים הייתה סערה ובהגיענו קרוב לחוף, הסירה התהפכה וכמעט טבענו. למזלנו היו על החוף אנשים מקיבוץ סמוך שעזרו לנו. לאחר מכן העבירו אותנו לרשות עלית הנוער ולקחו אותנו למוסד אונים בכפר סבא. היינו מספר חודשים שם ולאחר מכן, כל אחד מאיתנו שובץ לקיבוץ אחר. אותי העבירו לקיבוץ נעןואת אחי לקיבוץ כפר מסריק. לאחר מכן צורפנו לקבוצת ילדים נוספת שגם הגיעו דרך עלית הנוער.  בערך לאחר שנתיים צירפו אותנו לילדים שבקיבוץ.

מכיתה ב' עד כיתה י"ב למדתי בקיבוץ נען, בינתיים הורי עלו ארצה.  לאחר מכן התגייסתי לצבא ושירתתי בתור פקידת כוח אדם במשך שנתיים.

לאחר הצבא עברתי לקיבוץ איל בתור עזרה לקיבוץ צעיר למשך כשנה.

לאחר מספר חודשים עזבתי לתל-אביב לבית הורי. חיפשתי עבודה והתחלתי לעבוד בתור פקידה בתעשיה אוירית. התחתנתי בשנת 1967 ועברתי לגור בבת ים.

היום אני אזרחית ותיקה ולומדת לעבוד על המחשב במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בביה"ס יהל"ם ברמת גן
תודתי לזיו, ולמורות קרן ושירלי על תכנית נהדרת זו.