מוינה לכפר הס

אמא חיה והבת עליזה
משפחתה הגרעינית של עליזה מזור
לזכרה של אמי חיה-קלרה

עליזה מזור נולדה בשנת 1946, בקיבוץ העוגן. עליזה משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי ומספרת לשירן לוי על ילדותה.

"אמא אהבה לטייל בשבילי כפר הס באחד מביקוריה פגשה את מיכל בשיחה אצל מיכל מתברר שהיא בתו של דר' רדובנסקי-רביד מנהלל וכאן מתחיל הספור …

חיה נטר סלפטר נולדה בוינה בשנת 1921 אחות תאומה לזיוה-בלנקה אחותם הגדולה נקראה חנה-אני. בנעוריה ביקרה בסניף השומר הצעיר בוינה שם למדה עברית וספגה אהבת א"י בשנת  1938 נכנסו הגרמנים הנאצים לוינה. אמי ואחותה נשלחו לא"י באניית ילדים "האדריאטיקה". ההורים נשלחו להשמדה אחותם הבכורה ברחה ושרדה. היא הייתה פעילה בקרן היסוד קרן קיימת.

אמי ואחותה נשלחות לבית ספר החקלאי לבנות בנהלל, בניהולה הקשוח של חנה מייזל. במשך שנתיים למדו שם חקלאות, היסטוריה, עברית וציונות.  בשנים 1943- 1944 הגיעו עם הקבוצה הוינאית לקיבוץ העוגן.

אמא נישאה בקיבוץ העוגן וילדה אותי ואת אחי ישי. אבא נשלח ע"י תנועת "השומר הצעיר" לאיטליה. אמא ואבא שהו תקופה קצרה בקיבוץ.

בשנת 1949 הם עזבו את הקיבוץ ועברו לכפר יונה. אמא הייתה אשה מאוד דעתנית, ידעה שפות רבות, למדה הרבה, נסעה הרבה לטיולים בארץ ובחו"ל. היא אהבה את החיים ואת משפחתה המורחבת.
אמא נפטרה ממחלה לפני  חמש שנים.
יהי זכרה ברוך.
העשרה
קיבוץ העוגן: "העוגן הוא קיבוץ מזרם הקיבוץ הארצי השייך למועצה אזורית עמק חפר. הגרעין נוסד בשנת 1939 על ידי עולים יוצאי צ'כוסלובקיה, ששהו כ-8 שנים במחנה ליד כפר סבא".
נכתב בשנת 2002
מורה מובילה אילת שחק

השומר הצעיר
השומר הצעיר היא תנועת הנוער הציונית הראשונה בעם היהודי. התנועה הוקמה באירופה ב-1913 על ידי קבוצת נערים ונערות יהודים שביקשו למצוא דרך חדשה לחבריהם ולשאר בני עמם בגולה. התנועה פועלת בישראל וברחבי העולם ומקיימת פעילות חינוכית שבסיס רעיונה "תיקון אדם-תיקון עולם" על פי ערכי הליבה של השומר הצעיר - ציונות, סוציאליזם ואחוות עמים.

קיבוץ העוגן

”אמי ואחותה נשלחות לביהס החקלאי לבנות בנהלל, בניהולה הקשוח של חנה מייזל. “