מהקיבוץ לעיר – מסעה של סבתא שושנה

טיול של סבתא ושלי בגן הבוטני
תמונה משפחתית בקיבוץ לביא
עם סבתא שושנה בצוותא

שלום, קוראים לי שושנה, נולדתי באנגליה וחייתי שם עד גיל שנתיים. בגיל שנתיים עלינו לארץ, נסענו מאנגליה למרסיי, עיר נמל בצרפת. משם המשכנו באונייה אל ישראל.

אחרי שהגענו הלכנו לדודה שלי. משם עברנו לקיבוץ, נהניתי להיות על גבעות קרובות שליד ביתי ולקטוף פרחים עם חבריי. אחד הזכרונות הרעים שלי משם זה כשהיה קצת רעב, העמידו את כל הילדים בשורה (כולל אני) והכריחו אותנו לשתות שמן דגים שטעמו נוראי.

אצלינו בשבתות נהגו לא לשיר בשלום עליכם את "צאתכם לשלום" כי אנחנו לא רוצים "לסלק" את המלאכים כשהם רק הגיעו.

בגיל 10 עברנו לירושלים ושם אני גרה עד היום. מצאתי עבודה בבנק ישראל במחלקת מחקר ומשם עברתי לראיית חשבון. כיום אני גרה בירושלים ויש לי שלושה ילדים: אורית,עופר ושירה.

אני ונכדיי

אני אוהבת לבלות עם נכדיי בכל מיני דרכים. אני אוהבת ללכת איתם לפארק, ללכת איתם לפעילויות שונות כגון מוזיאונים או לגן הבוטני וכו'. או סתם לשחק בביתי עם נכדיי ולהאכיל אותם.

תעודת זהות

שם: שושנה

תחביבים: ספורט ופעם סרגתי

חגים אהובים: פסח וסוכות

מאכלים אהובים: מרקי ירקות

חברים מהילדות: נחום, נעמי, נתן, דבורה, רחל

חפץ שעובר במשפחה: אצלינו עוברת במשפחה קופסת בשמים שקיבלתי מאבי.

הלל: היה לי ממש כיף לעבוד עם סבתא במסגרת תכנית הקשר הרב דורי.

לביא (קיבוץ)
לָבִיא הוא קיבוץ דתי השייך לתנועת הקיבוץ הדתי, ושייך למועצה אזורית הגליל התחתון. היישוב, הממוקם בגליל התחתון בגובה 310 מטר מעל פני הים, נמצא כ־10 דקות נסיעה מהעיר טבריה וסמוך למחלף גולני. קיבוץ לביא היה ראשון הקיבוצים של תנועת הקיבוץ הדתי שבו כיהן רב. (ויקיפדיה)

”כשהיה קצת רעב, העמידו את כל הילדים בשורה (כולל אותי) והכריחו אותנו לשתות שמן דגים, שטעמו נוראי“