מהודו לישראל

אלי ואלמוג תוכנית הקשר הרב דורי
נעמי ואלי אשטן בצעירותם
סיפור חיי

שמי אלי אשטן, נולדתי בהודו בשנת 1942. אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדי אלמוג, שלומד בכיתה ו'.

אני, כאמור, יליד הודו. עליתי ארצה בשנת 1955. התחנכתי בבית ספר חקלאי על שם מאיר שפיה על ליד זיכרון יעקב. זהו  כפר נוער ליד זכרון יעקב בצדה הצפוני של דרך ואדי מילק. הוא הוקם בשנת 1891 כמושבת בת של זכרון יעקב הקרובה, בשם "מאיר שפיה": "מאיר" על שם מאיר (אנשל) רוטשילד, סבו של הברון רוטשילד ואבי בית רוטשילד, ו"שפיה" בעקבות השם הערבי של המקום (ויקיפדיה).

כשהגעתי לגיל 18 התגייסתי לצבא. לאחר סיום שירותי בצבא התגייסתי למשטרת ישראל, ליחידה המרכזית במחוז תל אביב. לאחר 22 שנים עברתי לשרת ביחידה ארצית חקירות הונאה.

פרשתי לגימלאות מהמשטרה והתחלתי לעבוד בבנק לאומי בתל אביב במחלקת סחר חוץ. בשנת 1964 הגעתי ליהוד והתחתנתי עם חברה לשעבר, נעמי. יש לנו שני ילדים: דפנה שנשואה לאלי ולהם שלושה ילדים: ליהיא, נועה ואביהו. ליהיא נשואה ודפנה מלמדת בבית הספר רמז. הבן השני, יואב, נשוי לורד ולהם שני ילדים: אופק ואלמוג. יואב עובד כסוכן ביטוח וקשור לחברת הביטוח מגדל.

סבא אלי ואלמוג: נהנינו להשתתף בתכנית, אנו מאחלים לקוראים בריאות.

בית ספר חקלאי
בֵּית סֵפֶר הַמַּקְנֶה לְתַלְמִידָיו אֶת תּוֹרַת הַחַקְלָאוּת – הֲלָכָה וּמַעֲשֶׂה.

היחידה הארצית לחקירות הונאה
היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) היא יחידה בתוך להב 433 העוסקת במאבק בפשעי הונאה כלכלית ופשעים פיננסיים חמורים. היחידה נאבקת בעבירות זיופים שונות ועבירות שחיתות במינהל הציבורי. מטה היחידה שוכן בעיר לוד כשהיא כוללת שלוחה צפונית בחיפה ושלוחה דרומית בבאר שבע. (ויקיפדיה)

”פרשתי לגימלאות מהמשטרה והתחלתי לעבוד בבנק הלאומי בתל אביב במחלקת סחר חוץ“