מדרום אפריקה לישראל

סבתא סיליה והנכדה מעין שרביט
 זו הייתה תקופה ממש קשה, ותודה לאל שהמלחמה נגמרה לאחר שישה ימים.
הטבעתי חותם במדינת ישראל
הקמתי משפחה בישראל: שתי בנות ושבעה נכדים.
עבדתי בתור מזכירה באנגלית בבנק ישראלי גדול.
תמונה 4
סיפורה של סיליה תועד על ידי הנכדה מעין שרביט במסגרת תכנית הקשר הרב-דורי בבי"ס "נעמי שמר" בתל-אביב, בשנת הלימודים תשע"ג (2012-3), בהובלתה של הגב' שרה לאוטמן
 עיבוד ועריכה: גב' ורדה ברגמן, מתנדבת בית התפוצות

יהדות לטביה
לאחר גירושים נרחבים, וכן הגירה ובריחה מאתרי הקרב במהלך מלחמת העולם הראשונה שבאזור לטביה, נותרו בלטביה לאחר המלחמה בשנת 1920 רק כ-80,000 יהודים, באמצע שנות ה-30 החל מצב היהודים להידרדר ורבים מהם היגרו מחוץ ללטביה. לאחר תחילת מלחמת העולם השנייה הורע מצב היהודים כתושבי ברית המועצות, וכ-5,000 מראשי הקהילה הוגלו לסיביר. ב-1941 רצחו הגרמנים כ-34,000 מיהודי לטביה, בעיקר בבורות ירי. בשלב השני רצחו הגרמנים את רוב יושבי הגטאות. בשנת 1943 נותרו בלטביה רק כ-5,000 יהודים בשלושה גטאות ובמספר מחנות עבודה. עם התקדמות הצבא הסובייטי נלקחו הנותרים מיהודי לטביה ברכבות ולאחר מכן ברגל בדרכם לגרמניה, ורובם נהרגו בדרך זאת. מהמחנות בגרמניה ניצלו רק כ-1,000 מיהודי לטביה.

”המשפחות של הוריי נספו בשואה, והוריי לא דברו על זה מעולם.“