מברזיל לארץ ישראל

סבתא מרלן ועמית במסגרת התכנית
פעילות כללית במסגרת התכנית
הגשמת חלומות

שמי עמית שמליה ואני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי, יחד עם חברי לכיתה נועם לוי, בבית ספרינו "אלון יזרעאל" שבעיר עפולה.  ברצוננו לספר לכם על סבתא של עמית מרלן יפרח.

סבתא מרלן היא אישה מיוחדת, היא עברה חיים לא פשוטים. בברזיל היה לה הכל , משפחה ,חברות וחברים וסביבה מוכרת בארץ מולדתה.

כשסבתא גדלה, היא למדה באוניברסיטה בברזיל, ולאחר שסיימה את לימודיה באוניברסיטה החליטה לעלות לארץ ישראל. וכך עשתה.

סבתא ארזה תיק ונפרדה מאחיה ואמא, היא הגשימה את חלומה ועלתה לארץ ישראל. כאשר סבתא הגיעה לארץ, היא לא הבינה מילה בעברית,  היא נשלחה לעבוד כמתנדבת בקיבוץ בית השיטה, שם קטפה זיתים עם מתנדבים נוספים מכל העולם.

המתנדבים בקיבוצים הם לרוב צעירים יהודים ולא יהודים, אשר מגיעים מכל רחבי העולם לקיבוצים בישראל כדי להיות שותפים לפרק זמן מוגבל בעבודה בענפי הקיבוץ השונים, לעיתים גם על-מנת לצבור ניסיון בתחום החקלאות וניהול חווה ומשק ולשוב למדינתם. המתנדבים בדרך כלל מגיעים לישראל לתקופה קצרה של שניים עד שלושה חודשים באשרת מתנדב, ומשתתפים בעבודה בכל ענפי הקיבוץ (כגון חקלאות, מטבח, גינון, תעשייה). המתנדבים מקבלים לרוב דמי כיס מן הקיבוץ  ומקבלים מגורים, מזון ופעילויות חברתיות אותם מספק הקיבוץ המארח בתמורה. בתום תקופת ההתנדבות, מחליטים מעטים מן המתנדבים להישאר בארץ, כאשר חלקם אף התחתנו עם ילידי הארץ. מתוך המתנדבים היהודים אשר מחליטים להישאר בארץ, רובם נשארים בקיבוצים בהם התנדבו ולפעמים אף ממשיכים לשירות סדיר בצה"ל. המתנדבים הלא יהודים אשר מחליטים להישאר בארץ לרוב מתגיירים.

לאחר תקופת ההתנדבות בקיבוץ, סבתא  החליטה לנסוע לירושלים, ללמוד עברית באולפן, ולעבוד במסעדה  בכדי לממן לעצמה, לימודים ומגורים וכך עשתה. כשהגיעה לאולפן, סבתא פגשה את מי שעד היום החברה הכי טובה שלה, "אייבי" שנולדה בארה"ב ועלתה לישראל. באולפן שתיהן החליטו להיות מורות לאנגלית. תוך כדי הלימודים שלה, סבתא עבדה כמלצרית במסעדה ברזילאית בירושלים.

יום אחד נכנס בחור צעיר ויפה למסעדה, זה היה סבא שלי. הם התאהבו, ולימים התחתנו.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בבית הספר אלון יזרעאל בעפולה, התש"ף, בהנחיית המורה המובילה תמר נעה הראל.

מתנדבת בקיבוץ
צעירים יהודים ולא יהודים, אשר מגיעים מכל רחבי העולם לקיבוצים בישראל כדי להיות שותפים לפרק זמן מוגבל בעבודה בענפי הקיבוץ השונים, לעיתים גם על-מנת לצבור ניסיון בתחום החקלאות וניהול חווה ומשק ולשוב למדינתם. (ויקיפדיה)

”סבתא ארזה תיק ונפרדה מאחיה ואמא, היא הגשימה את חלומה ועלתה לארץ ישראל“