אני ונכדיי היקרים
בחתונה שלי עם יוסי אישי היקר
סיפורה של קולמבה גרנלר מילדות ועד העת בה הגיעה לקשר הרב דורי ולשנים טובות אחרי

שמי קולמבה גרנלר, נולדתי באיסטנבול שבטורקיה ב – 7.10.1950 ועליתי לארץ בשנת 1968.

בית ומשפחה:

ההורים שלי, מאיר ופורטונה. סבתא פלומבה וסבא וילי. היו לי עוד סבתות שחיו בארץ, פגשתי אותן פעם אחת כשהייתי בת ארבע ונשארתי שם שלושה חודשים.

גרנו באיסטנבול שבטורקיה, למדתי בבית ספר פרטי. סיימתי תיכון ועלינו לארץ. אבי היה איש עסקים בענף הטקסטיל. בעלייה עסק באותו מקצוע, אחרי כמה שנים איבדתי את אבי בגיל צעיר.

התחתנתי בגיל עשרים עם יוסי. נולדו לנו שני בנים: יובל ומאיר נולדו לנו שבעה נכדים. יובל התחתן עם קלי ונולדו להם: שיר, הדס, ארז והודיה. מאיר התחתן עם כרמית ונולדו להם: אגם, הילה ויאיר. אני ובעלי יוסי מאושרים מאוד מכל המשפחה היפה שזכינו לה. אני בפרוייקט הקשר הרב דורי יחד עם הדס וארז נכדיי היקרים.

החתונה שלנו
אני עם משפחתי האהובה
משפחתי האהובה
הנכדים היקרים שלי
מאיר וכרמית עם הנכדים היקרים

שורשים:

שם המשפחה הפרטי שלי לפני הנישואין הוא שאן-בכר. לפי המחוז בכר שבגבול פורטגל. המשפחות התגלגלו מאיטליה לבולגריה ומשם לטורקיה. צד של אימא בן ארויה מצרפת, בולגריה, גרמניה וישראל. הרבה משפחות נקראו עם הקדמה לשם בכר. מצד אבי הגיעו לטורקיה דרך בולגריה ויון. העיר הגדולה, אדירנה, שספגה הרבה מהגרים שהגיעו לעיר שקלטה יותר מ-60,000 יהודים שהגיעו מגירוש ספרד.

מקור שם משפחתי נודע לי דרך בן דודי שחקר את שם משפחתנו. נודע לו שהשם הגיע ממחוז שהיה בגבול פורטוגל וספרד. רוב אוכלוסיית המחוז היו מגירוש ספרד שנקראו בכרים. הם הוסיפו לשם המשפחה בכר הקדמה לדוגמה : דו בכר , דוז בכר, שי בכר ושאן בכר. כשהיינו במנהרות הכותל בדקנו במחשב וגילינו שאנחנו ממערב אירופה.

קשור להסטוריה המשפחתית, החפץ היחידי שנמצא אצל אמי הוא מאיטליה שעון שעשוי מפסיפס. השעון קיים כבר יותר מ- 200 שנה .היא קיבלה מהמשפחה שלה אותו . השעון הוא שעון מאוד מיוחד.

תמיד גרנו בבית רב קומות עם נוף לים, נוף של ים המרמרה שמפריד בין אסיה לאירופה. זיכרון שחרוט בילדותי – בקיץ היינו מפליגים שלושה חודשים לאי הנסיכים. אהבתי תמיד נוף וטבע ואני ממשיכה לאהוב את היופי שבחיים ולפעמיים טסה עם הילדים שלי ועם הנכדים שלי.

אומנות:

אהבתי לאומנות התחילה בגיל שש. התחלתי לצייר לבני דודים מפות גאוגרפיות. התקבלתי בתיכון ללימודי אומנות. בגיל יותר מאוחר, למדתי באקדמיה לאומנות ברמת השרון, עסקתי בכל תחומי האומנות באהבה גדולה. החלום שלי היה ללמוד אמנות להקים משפחה ולהינות מהילדים ומהנכדים לטייל בעולם ולראות אותם בהצלחתם ובשמחתם.

אני מאוד אוהבת אומנות שבזה יש גם ציור, פיסול אני אוהבת גם לראות את העולם, אני אוהבת את העולם ולבקר עתיקות במוזיאונים.

במהלך השנה ביליתי עם נכדיי היקרים ונהנתי מאוד.

בטיול עם משתתפי הקשר הרב דורי דצמבר 2018
בבית התפוצות בפברואר 2019 בתמונה: קולמבה, ארז ואוריאן.
טיול לירושלים בחודש דצמבר 2018 בתמונה: הילה, סבתא קולמבה, ארז וגיל(תלמיד נוסף מביה"ס)

הזוית האישית

קולמבה: נהנתי מהחוויה המיוחדת, בעיקר לבלות זמן עם נכדיי היקרים: הילה וארז. תודה על הטיולים והשעות בהם בילינו יחד.

ים המרמרה
ים מרמרה, הקרוי גם ים השיש (טורקית Marmara Denizi; יוונית Θάλασσα του Μαρμαρά או Προποντίδα) הוא ים מוקף יבשה, בעל שטח של כ-11,350 קמ"ר, הנמצא בין מצר הבוספורוס המוביל אל הים השחור למצר הדרדנלים המוביל אל הים האגאי ולמעשה לים התיכון.(מתוך ויקיפדיה)

”למי שיודע להקשיב, די בחצי מילה..(פתגם בטורקית)“