ללא אנטיביוטיקה שנת קוץ הלימון

תמונה של המדריכה והמבוגרת
הברך של זוריק
התאשפזתי שנה בבלינסון

בגיל 4 בטיול עם ילדי הגן, נפלתי על ערימת קוצי לימון כי ילד קוקו / מעצבן בשם צבי ז"ל, כיסה לי את העיניים.

נפגעתי בברך מקוץ חד שחדר לי מתחת לעור והגיע עמוק. מכיון שהגננת התעלמה ולא סיפרה להורים, היתה הזנחה ורשלנות לקוץ. אימא שמה לב שלא הרגשתי טוב, מדדה לי את החום והזמינה את הרופא. ובטעות הוא אבחן שזו שפעת.

יום אחד, אמא קילחה אותי וגילתה ברך נפוחה ומודלקת. היא התקשרה לאחותה שהיתה אחות בכירה בבית חולים. היא באה לבדוק אותי והבינה שהמצב חמור ואמרה שצריך לקחת אותי לבית החולים בלינסון.

בבלינסון, תחילה אשפזו אותי וניסו לרפא את הדלקת שנגרמה על ידי הקוץ ולא הצליחו. מכיוון שלא היתה אנטיביוטיקה נאלצו לנתח את הברך. הניתוח היה מאוד מסובך ולקח כמה שעות כי הדלקת התפשטה ופגעה בעצם.

ההחלמה של הרגל היתה מסובכת ונמשכה שנה שלמה, בה הייתי מאושפזת. באותה תקופה לא הרשו להורים להישאר עם הילד. הייתי בודדה ובכיתי כל הזמן. מדי פעם, הרשו להורים לבוא לביקור קצר ואני יכולתי לעיתים לבוא ליום הביתה.

כשבאתי לביקור בבית, אחי שרק נולד והיה בן שנה, שמח לראות אותי והסתובב סביבי במעגלים ומחא כפיים משמחה.

שתינו נהנינו בתוכנית ושתינו מאחלות זו לזו שנמשיך ליהנות ככה עוד הרבה זמן!

משעשע