לזכרו – רמי כהן בן כפר ויתקין

רמי ז"ל ואמו עליזה בפתח הבית
רמי
תולדות חייו של רמי כהן ז"ל

רמי כהן בן בכור לעליזה וידידיה אח לרולי ולשרית. נולד ביום כ"ט באייר תשי"ח 19.5.1958
בכפר ויתקין. נפל בלבנון ביום י"ח בחשוון תשמ"ג 4.11.1982.

ילד קט נולד בכפר ויתקין ליד הנחל, לחייו אדומות כתפוח עץ בשל,ו עיניו חומות, זורחות ומאירות רמי בן לאב חקלאי ולאמא מורה בביה"ס היסודי בכפר ויתקין.

קטע משיר שכתב רמי:
רק מי שעומד בפינה יכול להסתכל ולראות ת'כיתה.
הוא מבויש עומד וכואבות לו הרגליים,
פניו סמוקות ודמעותיו בעיניים
חבריו צוחקים, לועגים לו יחדיו
והוא מישיר מבטו ופוקח עיניו:
הן אתה הוא החכם מכולם,
כי הם יחדיו והוא ממולם.
לרמי בביה"ס היסודי היו מאבקים על מקומו בחברה, בכיתה, ועל זכותו להיות שייך לכפר ויתקין, כי סבא וסבתא שלו, היו ממייסדי הכפר. רמי היה חבר בלהקה האזורית "זמר חפר"רמי בן הארץ מגיל צעיר התפתחה אצל רמי אהבת המולדת,

בעקבות הטיולים ברחבי הארץ עם המשפחה.  רמי קרא הרבה ספרים ובעיקר ספרי מלחמות ישראל. את הספרים על ה-101 והצנחנים הוא ידע בע"פ. רמי היה זקוק למעט שעות שינה. הוא היה קם באמצע הלילה, וקורא ספרים. רמי ברוך כישרונות לרמי היו כישרונות רבים ומגוונים. בספורט, בידיעת הארץ, חיבור שירים וקטעי הומור להופעות ולאירועים  שנערכו באזור מגוריו. רמי שרת שש שנים בצבא.

ביולי 1976 התגייס רמי לצה"ל, לקורס טיס. בתמונות מהקורס נראה רמי מסודר עם החולצה במכנסיים.
 תמונה 1
יחידת מודיעין 504 היחידה אספה ידיעות על פעילות האויב מעבר  לגבול.  לרמי הייתה גאוות יחידה, אבל בגלל הסודיות לא יכול היה לספר לחבריו על פעילותו ומבצעיו. נשמור גם אנו על סודותיו…בנסיעה מג'ב ג'נין (לבנון) לכיוון מטולה (נסיעה בתפקיד) נסע רמי עם נהגו. בירידה תלולה וממושכת, בעת ביצוע עקומה שמאלה, סטה הרכב הצבאי לשולי הדרך הימניים עם כיוון נסיעתו, פגע בדופן קדמית ימנית בגשר דלפי שעל נהר הליטני, נהדף לאחור והתהפך לתוך תהום שמעבר לשוליים, כאשר במצבו הסופי, הרכב היה הפוך בתוך תהום…
מתוך דו"ח התאונה
גשר דלפי (מקום התאונה)
סיפור המדרגות
רמי על מדרגות מרפסת הכניסה לבית

רמי ואמא ביחד על מדרגות מרפסת הכניסה לבית
 אמא נותרה לבדה על המדרגות

רמי היה גאה בשורשיו, החל מהבית הגדול בו גרו ראשוני כפר ויתקין, סבו וסבתו חיים וסימה כהן היו בין 20 הראשונים. בבית הגדול נולד אביו, שהיה הבן הראשון שנולד בכפר ויתקין ובעמק חפר.
על יד הבית הגדול הקימה המשפחה מצפור נוף: "מצפור רמי כהן" המשקיף על כל עמק חפר.
תמונה 6
אנו מודים לבית הספר הדר השרון, לפרויקט "תכנית הקשר הרב דור" ולאילת שחק מנחת התכנית, על ההזדמנות שניתנה לנו להיפגש ולעבוד יחד עם הנכד שלנו עטר כהן. להעלות את סיפור ההנצחה, להפיק מצגת לזכר הבן שלנו, הדוד של עטר רמי כהן. תמשיכו בתכנית של שילוב דורות וכל הכבוד.                   ידידיה ועליזה כהן
תכנית הקשר הרב דורי, 2007
מורה מובילה אילת שחק