לגדול עני אבל שמח

סבתא ואני ביום העצמאות 2017 אצל חברים.
סבתא התחפשה לפרפר בגיל 6
שש נפשות בחדר אחד.

שמי פלג גרוסמן אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתא שלי שסיפרה לי את קורותיה.

סבתא עדינה גרוסמן נולדה בשנת 1949 בעיר חיפה. היו לה שלושה אחים ואחיות. בביתם היו להם כבר אז מכשירים חשמליים מקרר ורדיו.

הילדות שלה הייתה מאוד שמחה היו לה המון חברים וחברות. היא העבירה את שעות הפנאי במשחקים כגון: חמש אבנים, תופסת ומחבואים ועוד.

סבתא מספרת שהייתה לה ילדות מאושרת. היא הייתה חברה בתנועת הצופים וזוכרת שבתנועה היו להם הרבה חוויות והרפתקאות. היא זוכרת את הרפתקאה הראשונה שהייתה לה בצופים, כשהם יצאו לטיול שנתי וישנו מחוץ לבית. זו הייתה הפעם הראשונה שהיא ישנה מחוץ לבית ופחדה מאוד.

סבתי שירתה בצבא היא הייתה בחיל הקשר בתפקיד צפנית. היום תפקיד זה נקרא בחיל הקשר: מפעילת צופן פענוח טכנולוגי (צפ"טית). היא השתתפה במלחמת מבצע קדש.

סבתא אומרת שהיא למדה מהחיים עד היום שצריך לעבוד קשה ולשרוד. סבתי מוסיפה ומספרת שהארץ בילדותה נראתה שונה מאוד ממה שיש היום היה אז יותר טבע והיו הרבה פחות מכוניות על הכבישים.

סבתא ואני – קשר רב דורי

פלג גרוסמן: היה לי מאוד כיף ללמוד על סבתא דברים חדשים והיה ל מאוד כיף לעבוד איתה