לגדול בכפר יהושע

אני וסבא במפגש הראשון
אני בילדותי בקיבוץ מול הבית הישן שלי.
החיים בקיבוץ

נולדתי בכפר יהושע בשנת 1954. ההורים שלי גם הם שניהם נולדו בכפר יהושע, הוריהם עלו לארץ ישראל בעלייה השלישית.

משפחתי עזבה לצפת בשנת 1959.

אנדרטה לנופלים בכפר יהושע, מעשה ידיה של בתיה לישנסקי ( ויקיפדיה)

תמונה 1

בגילך, למדתי בבית ספר יסודי בצפת. אבל מאוד מאוד התגעגעתי לחיים בכפר. ברוב החופשים הגדולים הייתי נמצא אצל אחת מהמשפחות בכפר יהושע.

בכפר יהושע היו עקרונות של עבודה עצמית ועזרה עדדית, כך שבחופשים הייתי עוזר למשפחה בעבודת המשק. במשקים היה משק חי שכלל תרנגולות רפת ומטעי אגסים ותפוחים, כך שתמיד היתה עבודה רבה.

כילד אהבתי לגדל יונים בניתי להם כלוב גדול, בלילה הייתי מתפס בסככות כדי לתפוס יונים ולהעביר אותם לכלוב שבניתי להם.

המצב הכלכלי לא היה כל כך טוב בתקופה ההיא, אבל בכפר תמיד היה חלב וביצי תרנגולות וירקות שהיו מגדלים ליד הבית (זה מאוד דומה למה שאנחנו עושים היום במשק שלנו). בשר עוף היינו אוכלים לפעמים, הסבא היה שוחט תרנגולת בחצר המשק, והסבתא הייתה שמה את התרנגולת בפיילה גדולה של מים שחוממו על ידי עצים שהובערו מתחתיה (בדיחה נפוצה בתקופה ההיא הייתה: האיכר אוכל תרנגולת או שהוא חולה או שהתרנגולת חולה).

לסבא היה מכונה להפרדת חלב (ספורטוב), המכונה הייתה מפרידה בין החלב הרזה לחלב השמן, ומזה היו מכינים גבינות ולבן.

בקיץ בזמן קטיף האגסים והתפוחים הייתה כל המשפחה קמה בבוקר ויוצאת לקטיף.

לאחר הקטיף הפרי היה נלקח לבית הקירור, זכור לי מקרה ובזה אסיים, ששתיתי מים קרים מברז שהיה מחוץ לבית הקירור ודבורה שהייתה על פיית הברז נכנסה לפי ועקצה אותי בתוך הפה.

הזוית האישית

יואב: יש לי קשר טוב עם סבא. אנחנו יוצאים יחד מטיילים ונהנים. שמחתי מאוד שהזדמן לי לפגוש גם את סבא במהלך הלמידה בבית הספר.

כפר יהושע
כְּפַר-יְהוֹשֻׁעַ, מושב בעמק יזרעאל, כשני קילומטרים דרומית לרמת ישי, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל. נוסד ב-12 באוגוסט 1927. חיים בו כ-1,100 תושבים ויש בו 90 נחלות חקלאיות ששטחן הכולל 9,500 דונם. ויקיפדיה

”בדיחה נפוצה בתקופה ההיא הייתה: האיכר אוכל תרנגולת או שהוא חולה או שהתרנגולת חולה“