עמית השתתף בתכנית הקשר הרב דורי עם סבתא פרידה וסבתא ליהי

עמית מרזן עם סבתא ליהי סולומון
עמית מרזן עם סבתא פרידה מרזן
הסיפור המשפחתי משני צידי הסבתות

שמי עמית מרזן, השתתפתי השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם שתי הסבתות שלי סבתא ליהי וסבתא פרידה. אני מעלה את תיעוד סיפורה של סבתא פרידה מרזן. סבתא פרידה נולדה לבית משפחת רופא בשנת 1948 בעיר חיפה.

סבתא פרידה מספרת:

שמי פרידה. בילדותי, גרנו בתל אביב. אני נולדתי בחיפה למשפחה בת ארבעה אחים. הורי עלו מסוריה. הורי נסעו מתל אביב לבקר את המשפחה ואת הסבתא שגרו בחיפה, ואז נולדתי בחודש השביעי בשנת קום המדינה, 1948.

אבא שלי היה מבריח עולים מסוריה ולבנון לישראל. בעלי, סבא גבי, הסבא של עמית, הוא  יליד מרוקו.

בהמשך עברה המשפחה לחולון. גדלתי והתחנכתי בחולון. הורי דיברו בשפה העברית. אבי היה פעיל ציוני שסייע בהעלאת יהודים מסוריה ולבנון ותמיד הבית היה מלא בעולים חדשים.

אני אוהבת את המטבח ולארח את המשפחה שנהנית מהמאכלים הטובים.

בילדותי הייתי ספורטאית טובה. שיחקתי כדורגל עם הבנים. שיחקתי במשחקים שונים בעיקר שיחקנו בחוץ, עם חברי מבית הספר: במחניים, במחבואים, בקפיצה על חבל ועוד. בנוסף הייתי אלופה בריצה. אהבנו לרקוד ריקודי עם.

סיפורן של סבתא פרידה מרזן וסבתא ליהי תועד במצגת שהכינה עמית

הזוית האישית

סיפורה של  סבתא פרידה תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר אלחריזי בתל אביב, בסיוע המורה המלווה אתי מונוביץ.

עמית: לסבתא ליהי המקסימה, תודה רבה שאת נוסעת מבאר שבע עד לפה להיות איתי בתכנית הקשר הרב דורי

ציוני