לא הלכתי לבית ספר שנה שלמה

אביגיל ומרים
אביגיל ומרים בהכנות לחנוכה
נולדתי בשנת 1940 בעיר איסטנבול שבטורקיה

מרים מספרת על הילדות
נולדתי בשנת 1940 בעיר איסטנבול שבטורקיה. נולדתי כבת אמצעית (ובכורה מהבנות) להוריי זימבול ויוסף קנטי. היינו שישה ילדים. כשהייתי קטנה למדתי בבית הספר יסודי אוקול 48, ובתיכון ברינגי אוקול. עלינו לארץ באנייה שנקראת טורוס, זה לקח 19 יום.

בדרך דאגו לנו לאוכל ושתייה ולמקום שינה. הביאו אותנו לשער העלייה שבחיפה, היינו שם שבועיים. אחר-כך העבירו אותנו לבנימינה שליד חדרה ושם היינו באוהלים חודש ימים. בילדותי שיחקתי קלאס וחמש אבנים. הלכתי לבית הספר עד גיל 12 ולמדתי תנ"ך ועברית, ואני יודעת לקרוא ולכתוב. המורה חיה לימדה אותי.

העלייה לארץ
בשנת 1948 עלינו לארץ וזרקו אותנו ישר לאוהלים בשער העלייה. נתנו לנו לחם יבש ומסטינגים, תפוזים ומים מהברז. באותה תקופה היה המצב קשה בארץ. לאחר כשבועיים הגיעה משאית ולקחה אותנו למעברת נס ציונה, היינו שתי משפחות באוהל.

הייתי ילדה בת 9 ולא הלכנו לבית הספר, ובזמן הזה אבא שלי הלך לקטוף תפוזים. לאחר שנה הלכנו לבית הספר והתחלנו ללמוד את האלף בית, אך אני לא סיימתי את בית ספר, עזבתי אותו בגיל 12 והלכתי לעבוד עם אבא שלי בחקלאות. אחרי זה עבדתי עם אבי עד גיל 17, ואז לקחו אותי לצבא ושם למדתי לכתוב ולקרוא. אחרי הצבא הלכתי לקיבוץ ובקיבוץ כל החיילים עבדו בחקלאות. לבסוף השתחררתי בגיל 19.

לאחר כ-3-4 חודשים התחתנתי ובגיל 20 הבאתי ילדה לעולם.
מורה מובילת תכנית, הדס אוחיון
תשע"ו,  2016

מסטינג
מסטינג- ערכת כלים הנהוגה בצבאות שונים, בד"כ כוללת שתי קעריות פח ולכל אחת ידית מתקפלת, והן משמשות כלי אוכל בתנאי שדה.

שער העליה
שער-העלייה (ליד חיפה). במחנה זה ביצעו מנגנוני הקליטה את ההליכים הפורמאליים הכרוכים בהגעת כל אחד מהעולים ארצה : נבדקו מסמכיו האישיים, חפציו, נרשמו פרטיו האישיים וכן מצב בריאותו. הוא קיבל חיסונים שונים, וגם עבר חיטוי בדי-די-טי (בשל מכת הכינים ומכות אחרות).

”אני שמחה שעברתי לישראל - כאן זה הבית “