כשסבא דב הרשטיין פגש את סבתא

סבי ואני
סבתי וסבי
על מועדון הסטודנטים בטכניון

שמי מיה הרשטיין, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי השנה, ומתעדת את סבא שלי, דוב הרשטיין.

כשסבי למד בטכניון היה מועדון סטודנטים בבית הסטודנט בשם "2.2".מועדון הסטודנטים 2.2 נקרא על שם ציון המעבר השנתי של הטכניון: 2.2 מתוך 4. בימי שישי נערכו במועדון 2.2 ריקודים באולם הגדול, באולם הריקודים, הכיר סבי את סבתי, רחל. שניהם התאהבו והתחתנו במועדון 2.2, הם התחתנו בחתונה צנועה.

סבתי סיימה תואר ראשון ושני באוניברסיטת חיפה כחלק מעבודתה כמורה, וסבי המשיך לתואר שני בטכניון תוך כדי עבודה ברפאל. סבא אומר: "חלק גדול מהשנים הראשונות שלנו בילינו בלימודים, אך זה בהחלט השתלם." בשנים הראשונות הם גרו במעונות סטודנטים וחיו חיי סטודנטים טיפוסיים לישראל, הם גידלו ילדים וסבא שירת במילואים במלחמת יום כיפור המפחידה.

ההשכלה האקדמית איפשרה להם לעבור בארה"ב במסגרת שנת שבתון. וכך הם "ראו עולם." סבא מוסיף: "מקומות העבודה בארה"ב ניסו לפתות אותנו להמשיך לעבוד ולהשתקע בארה"ב, אך האהבה למדינה וההורים שלנו בארץ החזירו אותנו ארצה."

מימין: סבא וסבתא בסקי, משמאל: סבא וסבתא ביום החתונה

הקלטת תיעוד של סבא דב:

מיה הרשטיין: נהניתי מאד לתחקר את סבי, היה כיף מאד ללמוד עוד על הבן אדם הנהדר הזה.

מעונות סטודנטים
מעונות סטודנטים (ובקצרה מעונות) הם מערכת של חדרי מגורים או דירות מגורים, שמוסד להשכלה גבוהה מעמיד לרשות הסטודנטים הלומדים בו, לרוב תמורת מחיר מסובסד, כדי לאפשר לסטודנטים מגורים זולים סמוך לאוניברסיטה. מרבית האוניברסיטאות במדינות המערב וכן מכללות רבות מעמידות מעונות לרשות הסטודנטים הלומדים בהן. (ויקיפדיה)

”מועדון הסטודנטים 2.2 נקרא על שם ציון המעבר השנתי של הטכניון: 2.2 מתוך 4“