כמעט כל ילד קיבל פרס

חנה ומיכה

המקום הראשון אליו הגענו בארץ היה ת"א, שהייתה כולה רק חול וחול…
חנות הצעצועים
הורי שכרו דירה וחנות מול הבית.  אבי לא ידע באיזה ענף לבחור,  ולבסוף בחר בצעצועים.
אימי ואבי עבדו בחנות, וחבריי אהבו לבוא לשחק בביתי בגלל הצעצועים…
זכור לי, שאבי אהב לארגן את ימי ההולדת שלי ולשלב בם חידונים ומשחקים, וכמעט כל ילד קיבל פרס (הפרסים תמיד היו משחקים מהחנות שלו) , כך שכל הילדים חיכו מיום הולדת אחד לשני!!!
זיכרון מאירוע משמעותי שהתרחש במדינת ישראל
בחרתי לספר על רצח יצחק רבין.
רצח ראש ממשלת ישראל יצחק רבין הוא רצח פוליטי שאירע ב-4 בנובמבר 1995 (י"ב בחשוון ה'תשנ"ו) בכיכר מלכי ישראל בתל-אביב.
הרצח בוצע בתום עצרת תמיכה ב"הסכמי אוסלו" על ידי יגאל עמיר, סטודנט למשפטים מאוניברסיטת בר-אילן, שהתנגד למדיניות ממשלתו של רבין.
לרצח היו השלכות רבות על המצב הפוליטי בישראל, והוא אף תואר כנקודת שבר ביחסים בין הימין והשמאל במדינת ישראל.
הטבעתי חותם במדינת ישראל
גדלתי בארץ, למדתי, שרתי בצבא, למדתי מקצוע, עבדתי והקמתי משפחה עם בעלי אשר ( בנם של יוסף-מאיר יליד צ'כוסלובקיה ושל פנינה ילידת ספינקה שברומניה).
-כמו כן התנדבתי בעבר ב"עם יפה- עם אחד"  ובעמותת "לילך"  ב"קשב לקשיש".

עיסוקיי כיום
יצאתי לפנסיה, ובזמני החופשי אני מתנדבת פעם בשבוע ב"יעל" במחלקה האורתופדית בבית החולים "איכילוב".
סיפורו/ה של חנה תועד על ידי הנכד/ה מיכה ארבוב במסגרת תכנית הקשר הרב-דורי בבי"ס "נעמי שמר" בתל-אביב, בשנת הלימודים תשע"ג (2012-3), בהובלתה של הגב' שרה לאוטמן.
עיבוד ועריכה: גב' ורדה ברגמן, מתנדבת בית התפוצות

יע"ל
ארגון י.ע.ל, יד עזר לחולה, מרכז מערך התנדבות בבתי החולים ובמרכזים הרפואיים בישראל. המתנדבים פרוסים בכל רחבי הארץ, מסייעים במסירות לחולים ולצוות הרפואי, נותנים יד, מפיחים עידוד ונותנים ביטחון לחולה המאושפז בתקופה שבה אלו הכי חסרים. הארגון נוסד בשנת:1954.

” ת"א הייתה כולה רק חול וחול...“