כל המשפחה בדוד אלעזר

סבתא אסתר והנכד בן
סבתא אתי בצעירותה עם בעלה

נולדתי בשנת 1952 בישראל, להורי עמוס ורות חלפון, שעלו ב-1950 מטריפולי באונייה לישראל. אחותי רחל נולדה בטריפולי והגיעה עם הורי כשהייתה בת 3. אמא היתה מספרת שבהפלגה היא הייתה כל הזמן מעולפת בגלל הגלים בים וכדי להעיר אותה, האנשים שהיו אתה באונייה אמרו לה שהם רוצים לזרוק את רחל אחותי לים והיא הייתה מתעוררת מיד.

כשהורי ואחותי הגיעו לארץ, שלחו אותם לישוב בנימינה ושם הם גרו במעברת אוהלים. בחורף האוהלים היו עפים ברוח ובגשם והיו לילות שהם ישנו בלי מחסה ובקיץ המקום שרץ נחשים ועקרבים.

אחרי שנתיים אני – אסתר – נולדתי בבית חולים בחדרה. מצבנו הכלכלי היה קשה, לא היה לנו אוכל ומים והסוכנות היהודית דאגה לנו למזון ולשתייה. אחר כך נולדו כל עשרת אחי ולקחו אותנו למושב רוגלית שליד בית שמש.

אבי עבד בתור מאלף כלבים במשטרה וגם כמוכר במכולת. גרנו בשני חדרי שינה, הורי בחדר אחד וכל שנים עשר האחים בחדר השינה השני. השירותים היו מחוץ לבית וגם את הכביסה היינו עושים ותולים את הבגדים מחוץ לבית.

כולנו למדנו בבית ספר יסודי במושב ואני גם המשכתי ללמוד שנתיים בתיכון נוחם בבית שמש, למדתי תפירה. לצערי, באותה תקופה אמא שלי חלתה בכל מיני מחלות ונשפכו לה מים רותחים על הרגליים ואני נשארתי בבית לעזור לה. במושב גידלנו עופות לאכילה.

בשנת 1971 התחתנתי עם רפאל (רפי) אבקסיס ועברנו לגור במושב לוזית, שם ילדתי 4 ילדים: סיגל, אהובה, עמוס ותמי. גם במושב הזה גידלנו עופות לאכילה וירקות. בשנת 1975 עברנו לבת-ים ושם ילדתי עוד שני ילדים: יהודית וניסים.

בבת-ים גרנו בדירת 4 חדרים (בדירת עמידר). בעלי עבד בעיריית בת-ים במחלקת התברואה. בהתחלה גידלתי את ילדי ואחרי מספר שנים יצאתי לעבוד במעון ילדים. הילדים למדו בבית ספר יסודי "הראל" ומשם המשיכו לבתי ספר תיכוניים בעיר. לאחר הצבא החלו חתונות הילדים:

סיגל ואבי ולהם נולדו שלושה ילדים: אלמוג, ליאור וליהן.

עמוס ונאווה ולהם נולדו 4 ילדים: שיראל, אוראל, אופק ואופל.