כיצד הכירו סבא וסבתא שלי?

אביאל הנכד
סבתא גילה בצעירותה
סבתא גילה עלתה ממרוקו והכירה את סבא באמצעות חבר

סבתא גילה עלתה ממרוקו, שם קראו לה אלגריה. היא נולדה בשנת 1951 בעיר קזבלנקה שבמרוקו. שם אמה היה מסעודי יהודית, שם אביה היה יוסף. שמות אחיה: בבר, מנשה, מאיר, דוד, מרים, אביבה ואילנה.

סבתא מספרת שבתור ילדה גם במרוקו וגם בארץ הם שיחקו בגולות. ההורים עבדו במפעל "סולתם", הם גרו עם שכנים יהודים וערבים. בשעות הפנאי הלכו לים, לסרטים, שמעו מוזיקה. הזמר האהוב עליה היה אנריקו מסיאס.

סבתא גילה

תמונה 1

סבתא הכירה את בן הזוג שלה בישראל. הם עבדו יחד ב"סולתם" והיא אהבה אותו ו"נדלקה" עליו. היה להם חבר טוב משותף שהכיר ביניהם, הם יצאו והתחתנו, נולדו להם שש בנות.

הנכד אביאל: היה כיף להיות עם סבתא לבד במסגרת התכנית.

קזבלנקה
היא עיר על חופה האטלנטי של מרוקו. אוכלוסייתה מונה כ-3.3 מיליון נפש (2010), והיא העיר הגדולה ביותר במרוקו, והנמל העיקרי של המדינה. העיר נחשבת למרכז הכלכלי של מרוקו, בעוד שבירת המדינה ומושב הממשלה הוא ברבאט. (ויקיפדיה)

”סבתא מספרת שבתור ילדה גם במרוקו וגם בארץ הם שיחקו בגולות“