ילדות קשה בבגדאד

סבא רזי ואחותי הקטנה
סבא וסבתא ביום חתונתם
הילד שהסתדר לבד כל החיים

סבי, רזי רם נולד בשנת 1938, לבית משפחת דלל בעיר בגדאד שבעיראק.

סבי גדל בשכונה יהודית בבגדאד, שם היה לו טוב עד שהתחילה מלחמת העולם השנייה. במלחמה רצו להרוג את הילדים אבל לסבי היה מזל כי השלטון היה קולוניאלי בריטי והם איימו על הגרמנים שאם הם לא יפסיקו הם "יפגיזו" אותם.

אחרי המלחמה היה בלגן בגלל שהעיראקים הובסו והיהודים גורשו בלי פספורט, קראו לזה "לה סה פה סה". לבסוף נחתה המשפחה בנמל בן גוריון בלי האמא.

דודו שכבר היה בארץ חיכה להם ופיצל את האחים – סבי הלך לפנימייה עם עוד אח אחד ואחרי לא הרבה זמן הועף למחנה פליטים בלי המשפחה. אחרי שבוע מצאו את הוריו במחנה עלייה בבנימינה ושם חי בשקט עוד הרבה שנים. בצבא נשאר הרבה שנים והיה סגן אלוף, וגם ניהל הרבה מפעלים.

סבי וסבתי ביום חתונתם

הזוית האישית

יהונתן: נהניתי מאוד מהעבודה, הסיפור היה מעניין מאוד ומרגש. למדתי מהריאיון עם סבי, שפעם החיים היו הרבה יותר קשים.

שלטון קולוניאלי
השתלטות של מעצמות גדולות על אזורים אחרים