ילדותו של סבי יוסי מאירי

סבי יוסי מאירי
סבא ביום החתונה
קורות חיים

סבא יוסי נולד בשנת 1941. הוא למד בתלמוד תורה והמשיך לבית ספר עממי-יסודי "תחכמוני".

סבא יוסי עבד כמסגר, והיה מדריך למסגרות בפנימייה בחוות השומר. לאורך שנים רבות עבד כדייג, ואהב את הים. הוא היה ראש הדייגים תקופה ארוכה. הוא זכה לכינוי "חורשצ'וב". יש ליוסי סיפורים רבים על תקופת הדייג בבטחה תחת אש הסורים ששלטו באזור בשנת 1967. יוסי היה יוצא לדוג עד גיל מאוד מאוחר.

יוסי התחתן עם יהודית ונולדו להם ארבעה ילדים: סופי, מאיר, משה וחיים.

סבא יוסי וסבתא יהודית ביום חתונתם

תמונה 1

יוסי אדם חכם, מכיר ושולט בכתבי פילוסופיה, דת והגות. הוא חי היום בבית העתיק בשכונת מימונה ומשמר אותו. לאורך שנים גידל לצד הבית בוסתן יפה וטיפח את תחביבו לציפורים רבות שהיו בכלובים בבוסתן.

הזוית האישית

גל מאירי: למדתי המון דברים על סבא שלי ועל ילדותו. אהבתי לדבר איתו על ילדותו, למדתי המון מהקשר שהתפתח בינינו, ואף נהניתי לפתח איתו את הקשר שהפך לעמוק ומשמעותי יותר.

בוסתן
בוסתן הוא גן-חקלאי ליד הבית אשר כולל בתוכו עצי פרי, שתילי ירקות ושיחי תבלינים. מקור המילה בפרסית (بوستان), שם פירושה: מקום של ריח. השימוש במילה החל ככל הנראה בתקופת האימפריה המוסלמית והוא מקביל לשימוש במילים 'גן' ו'פרדס' במקורות היהודיים. ויקיפדיה

”הוא חי היום בבית העתיק בשכונת מימונה ומשמר אותו. “