ילדות מאושרת בשכונה קטנה בלוד

סתיו שהרבני וזהבה נמרודי
החתונה עם אלי
הבית שנשאר במשפחה

שם משפחתו של אבי היה שהרבני – שם המשפחה נובע ממוקדאדיה שהיא עיר במחוז דיאלא שבעיראק. בעבר הייתה העיר חלק מן האימפריה הסאסאנית, ומכאן מקור שמה הקודם שהרבאן שפירושו בפרסית "אחשדרפן". העיר עדיין מוכרת בשמה הקודם, אך היום מכונה בשם "שהרבאן" בעיקר אזור מרכז העיר. בישראל מצוי שם המשפחה "שהרבני" (גם שהרבאני), שמקורו בעיר.
אבי (סבי) היה מוכר בחנות בגדים אמי (סבתי) לא עבדה, עזרה בעבודות הבית. כבר אז אבי חיזר אחרי אמי  ורצה להיות בקרבתה, אך החתונה התממשה רק שנה לאחר עלייתם לארץ בתאריך 30.5.1952.
כבר אחרי העלייה כל המשפחה המורחבת התגוררה באוהלים בבאר יעקב.
 תמונה 1

זאת תקופה שלא הייתה קלה: בחורף היה גשם רוחות סופות רעמים וברקים בקיץ החום הנורא והכבד. מזג האוויר שלא היו רגילים אליו. כעבור שנה בערך הורי עברו לגור בלוד בבית ערבי שנבנה בתקופת הערבים בדמי מפתח כלומר בבית שלא היה בבעלותם. אבי שירת בצה"ל ולאחר מכן המשיך לשרת במילואים.

הנני הבת הבכורה במשפחה נולדתי בבית החולים קפלן שברחובות.למרבה הפלא נולדתי שנה בדיוק לאחר יום הנישואים 30.5.1953.אבי בחר לי את השם זהבה על שם המפקדת שהייתה לו בצבא אותה העריץ וחיבב מאוד. אחותי רותי נולדה בשנת 1956 במלחמת סיני, רוני אחי ב 1963, אבי הקטן בשנת 1968.
תמונה 2

חשתי שאבי היה הילד המועדף והאהוב על הורי. בגיל חמש הלכתי בפעם הראשונה לגן כי כך היה נהוג אז , האימהות ישבו בבית גידלו את הילדים ולא עבדו.בבית הספר היסודי כיתות א'-ח' למדתי בבית הספר "ביאליק", לאחר מכן עברתי לתיכון רמלה לוד שם למדתי בכיתות ט'- י ב' . לאחר התיכון  בדיוק בשנת 1973 פרצה מלחמת יום הכיפורים.

באותה תקופה למדתי בסמינר "שיין" בפתח תקווה במסלול לגיל הרך גננת ומורה לכיתות א' ב'.לאחר הלימודים התגייסתי לצה"ל ,שרתתי כמורה חיילת בקריית גת בבית ספר "עליות" ובסיום השירות נשארתי עוד שנה בקריית גת ועבדתי כמורה אזרחית  בכיתה ג'.
 תמונה 3

החיים היו מאוד שונים בתקופה ההיא לאמי החיים היו קשים. לא הייתה לה מכונת כביסה, היא שמה את הבגדים בתוך דוד הרתיחה על הפרימוס כדי שהלכלוך ירד ולאחר מכן הייתה משפשפת ביד סוחטת ביד ותולה את הכביסה. כמובן שלא היה מיקרוגל או מחשב או פלאפון או סופר לערוך קניות אלא מכולת קטנה או צרכנייה ובנפרד חנות ירקות. בכדי לתקשר אחד עם השני היינו כותבים מכתבים אחד לשני ולפעמים המכתב היה מגיע לאחר שכבר עבר זמנה של ההודעה. ..

הילדות שלי הייתה שונה מהילדות של הילדים היום.עד גיל 16 גדלתי ללא טלוויזיה וללא טלפון קווי בבית. בגיל 16 הורי קנו טלוויזיה שהייתה בשחור לבן. כדי לקבל קו טלפון חיכינו כשנתיים. חימום הבית נעשה על ידי נפט. רוכל עבר בשכונה ומכר נפט.קרח למקרר גם כן נמכר על ידי רוכל, הינו קונים בלוק או חצי בלוק קרח לפי הדרישה של כל משפחה.חלב נמכר בבקבוקים מזכוכית כאשר בבוקר החלבן היה מניח בקבוק חלב מלא ולוקח בקבוק ריק שהשארנו.                                                                                                                                                                                                                                                                                              תמונה 4

בשנת 1985 הורי קיבלו הודעה שיש אפשרות לעבור דירה ויקבלו דירה בבעלותם. לאחר כחצי שנה הורי עברו לדירה מסודרת ויפה  שם בילו את שארית חייהם. אבי נפטר בשנת 2004 לאחר ייסורים רבים בגיל 73 ואמי נפטרה ב2009  בת 81.אני ואחותי היינו כבר נשואות, אחי רוני היה בחיל האוויר ואבי (אבא שלי) היה חייל בצבא קבע, בחיל המודיעין. כיום אחי רוני גר בדירה בה חיו הורי לאחר ששיפץ שיפוץ נרחב ונשארו רק הזיכרונות.                                                                                                                                                                                       תמונה 5

פרימוס
מכשיר לחימום מים, שהכיל בתוכו שמן