ילדות בתל אביב הקטנה

אלכס ואמו
"זה התחיל בשני הורים"
מתל אביב העיר לבית יצחק המושב

הבית ברחוב גורדון 48
היה זה בית הבנוי בשיטת הבאוהאוס. זה הבית היחידי שיש לי אליו נוסטלגיה עד היום.

אבי היה במשטרה הבריטית ועם קום המדינה עבר למשטרת ישראל. כשהייתי בן 10 נפטרה אמי. בגלל עבודת אבי במשטרה והעדר האם, עברתי למוסד "הדסים", ל"כפר הירוק" והחלפנו מקומות מגורים רבים.
היה לי משחק שאהבתי במיוחד, צעצוע גומי של מתאגרפים, שצפצף כל פעם שלחצתי עליו. אהבתי אותו מאוד וכשהייתי תינוק כל הזמן שיחקתי אתו.

התינוק הכי חמוד בעולם
התרומה השבועית ל"קרן קיימת לישראל"
בכל יום שישי, הייתה הגננת עוברת עם קופסת "קרן קיימת" והיינו תורמים כסף לגאולת קרקעות בארץ ישראל.

יום הולדת 5 בגן
בכל חגיגת יום הולדת של אחד הילדים בגן היינו אוכלים ממתקים ועוגת יום הולדת, שרים שירי יום הולדת ורוקדים. אני מאוד אהבתי את ימי ההולדת ותמיד נהניתי!

"לתפארת מדינת ישראל"
אבי שירת במשטרה הבריטית ועם קום המדינה עבר לשרת במשטרת ישראל. ובשנת 1973 (לאחר 25 שנים) פרש ממשטרת ישראל בדרגת ניצב. תפקידו האחרון היה מפקד מחוז תל אביב ועבורי זה היה מעין סגירת מעגל.

מגורדון 48  לבית יצחק
כעבור כ-50 שנה אני עובר להתגורר בבית יצחק! איך שהגורל מהתל בנו…

המרפסת ומגרש המשחקים
מאחורי המגרש, בו היינו משחקים. מדליקים מדורות בל"ג בעומר, משחקים במחבואים ובכל משחקי הילדים שהיו אז ואינם עוד. להזכירכם כי אז לא הייתה טלוויזיה ולא מחשב ואת כל זמננו הפנוי היינו מבלים בחוץ.
בכיכר דיזינגוף
כיכר דיזינגוף שהיתה אז שונתה ואיננה עוד. היינו מבלים בכיכר שעות רבות וכמונו רבים מתושבי תל אביב.

טיול שנתי ב"הדסים"
מאוד אהבתי את הטיולים. המשכתי בטיולים רבים ובצעדות ברחבי הארץ עם בנותיי, כיום אני ממשיך בזאת עם נכדיי.
חוף הים בתל אביב
מאוד אהבתי ללכת לים. גרנו קרוב לים והיינו הולכים ברגל הלוך וחזור.

סיכום ומשוב
המפגשים השבועיים בימי שישי היו עבורנו הנאה צרופה. העבודה המשותפת הייתה מאוד מרתקת, דינמית ומעניינת לשנינו. למדנו להכיר יותר האחד את השנייה. בנוסף להתמקדות בנושא העבודה "חיי בתל אביב הקטנה" ובנוסטלגיה שלי סביבה, הצלחנו גם לתאר את התקופה ההיא, שלא תחזור עוד. לתאר את תל אביב הקטנה של אותם ימים, תוך שילוב הארכיטקטורה ומשחקי ילדים שהיו ואינם עוד. לסיכום נאמר כי זה פרויקט חשוב ומעניין, גם לחונכת (הנכדה) וגם לחניך (הסבא) מסיבות רבות התורמות להיכרות ולהידוק מערכות היחסים עם הנכדים.
תודה מיוחדת למיכל ואפרת שאירחו אותנו עם חיוך ובמקצועיות ותרמו רבות להצלחת הפרויקט.

תשע"ו, 2016

באוהאוס
שמו של בית ספר לעיצוב ואדריכלות שפעל בגרמניה בתקופה שבין שתי מלחמות העולם, בין השנים 1919 - 1933. הבאוהאוס נדד בין שלוש ערים: ויימאר (שבה נוסד), דסאו וברלין. בבית ספר זה התחנכו ולימדו אדריכלים מפורסמים רבים, אשר פיתחו את הסגנון הבינלאומי, שהוא אחת האסכולות החשובות ביותר באדריכלות המודרנית. הבאוהאוס ידוע בעיקר כסגנון אדריכלי, אך עסק גם בתחומים של עיצוב פנים ועיצוב רהיטים וכלי בית שונים - תחומים שנלמדו בבית הספר עוד לפני שמקצוע האדריכלות נלמד בו.

גאולת קרקע
מושג שנמצא בשימוש התנועה הציונית לתיאור רכישת אדמות בארץ ישראל על ידי יחידים ומוסדות יהודים