ילדותה של נילי שפיר עם הקמת המדינה

טקס פתיחת שנה הקשר הרב דורי
נילי בצעירותה
ילדותי באור ובצל עם הקמת המדינה

שמי נילי תמר,

נולדתי בשלהי מלחמת העולם השנייה, בשנת 1942 בביה"ח אסותא תל אביב. הורי קראו לי נילי על שם שרה גיבורת ניל"י.

הורי עלו ארצה מפולין בשנת 1940 באניית מעפילים שנקראה "סקריה".

תמונה 1

הם הופרדו על ידי האנגלים, אמא נשלחה למחנה עתלית ואבא נשלח למחנה סרפנד, למשך חצי שנה. לאחר מכן הורי התאחדו ועברו להתגורר בתל אביב. אחי זאב נולד בשנת 1945 ונקרא על שם זאב ז'בוטינסקי. הורי דיברו איתי פולנית ובגיל 3 כשהלכתי לגן למדתי עברית והבאתי את השפה הביתה.

תמונה 2

הימים הראשונים בכיתה א' זכורים לי ימים של אזעקות, צופרים, אפלה, מטוסים, הפצצות של איטלקים, "עוצר", ישיבה במיקלטים, אור וצל וההתגייסות של אבי לשורות האצ”ל.

כל ילדותי עברה בתל אביב. היתה לי ילדות שמחה בחיק משפחתי החמה. אהבנו לטייל ברחבי ישראל, לחוג את החגים. אבי היה עורך דין במקצועו, וצייר כתחביב. הוא היה איש מאוד חכם ודעתן, וממנו למדתי הרבה מאוד. אימי היתה עקרת בית שחיה שנים בצל השואה שלקחה לה את כל משפחתה הקרובה.

את חיי הנעורים ביליתי בפנימיית הדסים ושם הכרתי את החברים שלי לחיים שהם כמו משפחה בשבילי עד היום.

תמונה 5

לאחר התיכון למדתי בבמכון וינגייט לחינוך גופני, שירתתי כמדריכת ספורט בצבא, ולאחר מכן עבדתי שנים כמורה לחינוך גופני בבתי ספר תיכוניים.

נישאתי בשנת 1964 עם בעלי היקר רמי. נולדו לנו 3 ילדים, וכיום יש לנו 10 נכדים. כעת מחכים לנינים.

תחביבי שזירות פרחים, מחול וטיולים.

הזוית האישית

סבתה נילי: התכנית הקשר הרב דורי תורמת מאוד לאיכות הקשר ביני לנכדתי נועם. דרכה אני מספרת לה על קורתי, חוויותי, על הורי ועיסוקוי. נועם קשובה מאוד מתעניינת ומגלה סקרנות. מאחלת לנועם שתדע להמשיך לתעד מקורותיה וחוויותיה לדור הבא.

הנכדה נועם: תכנית הקשר הרב דורי עזרה לי ללמוד דברים חדשים על סבתא שלי ועל משפחתה. אני חושבת, שהתוכנית הזאת מאוד טובה כי יש הרבה דברים שלא ידעתי על סבתא ובמפגשי התכנית  למדתי לדעת דברים שלא ידעתי. מאוד כייף לי לשמוע את סבתא מספרת לי על כל הדברים שהיא עברה בחייה וזה מאוד מעניין אותי. אני מאחלת לסבתא שלי הרבה אושר בחיים ושתמיד תהיה בריאה.

אצ"ל
אירגון צבאי לאומי מחתרתי שנוסד בירושליים ב1931 נגד התוקפנות הערבית.

"עוצר"
חיילים בריטאים אכפו עוצר בתל אביב לאחר פיצוץ מלון המלך-דוד בירושליים. הרחובות ניסגרו ,אפלה בבתים "אין יוצא ואין בא".

”"היתה לי ילדות שמחה בחיק משפחתי החמה". המשמעות שסבתא גדלה בבית חם ואוהב. “