ילדותי עד גיל 18

אני ועינב במפגש של הקשר הרב דורי
אני בן 28 ולידי בן דודי אמנון
זכרונותי מילדותי עד הצבא

שמי ציון, נולדתי בשנת 1952 בבית חולים צריפין שהיום הוא נקרא 'אסף הרופא'. את הילדות שלי העברתי במעברה בבאר יעקב. בילדותי עברתי בין בתים מפח ואוהלים. בגיל ארבע עברנו להתגורר בבתי ערבים, שנטשו את הבתים שלהם אחרי מלחמת יום העצמאות. בגיל עשר עברנו להתגורר בעיר בת ים. הילדות שלנו הייתה מורכבת מהרבה משחקי רחוב, כי אז לא היו משחקי מחשב. בגיל שתים עשרה הצטרפתי למועדון של הכדורגל הפועל תל אביב. בגיל שבע עשרה הצטרפתי לגרעין נחל שהיה מיועד לנחל סיני. בגיל שמונה עשרה התגייסתי לנחל המוצנח, ועברתי את הטירונות במחנה שמונים. בסיום הטירונות הלכנו להאחזות דיקלה בסיני. את ההאחזות ניהלנו לבד כמו קיבוץ. בסיום אחרי האחזות הנחל, עברנו לערבה לסיירת פארן. בסיירת שמרנו על הגבול עם ירדן ועל כל הקיבוצים שמסביב. שנות השבעים הייתה, מאופינת בחדירה של הרבה מחבלים מאזור הירדן. הפעילות שלנו הייתה בעיקר במרדפים במסוקים אחרי המחבלים. בסיום הסיירת הלכנו לגדוד חמישים שהוא גדוד הנחל המוצנח. הגדוד ישב בבית סחור ליד בית לחם. את קורס הצניחה עשינו במחנה תל נוף. בסיום בגדוד חמישים כל הגרעין עלה להאחזות הנחל בסיני. הגרעין שלנו איזרח את ההאחזות ונחל סיני הפכה לישוב. בתקופת נחל סיני השכנים שלנו היו הערבים מהכפר אל עריש. בשירות הצבאי עשיתי הסבה מצנחן לטנקיסט.

בשנת 1974 התחתנתי ובשנת 1975 נולדה שרון, אימא של עינב. את הילדות שרון העבירה בהדר יוסף. נטע בת שתים עשרה נכדתי הבכורה מהבת שרון, נולדה בשנת 2007 ואחריה נולדו עינב ועומר.

היום כולם חיים בכיף ונהנים.

סבא ציון: נהנתי לספר לעינב נכדתי על ילדותי הלא פשוטה.