ילדותי בקבוץ בגניגר

סבתא בתיה והנכד אליהו

בטיול בוקר
בחצר הגן
מאחרי הגן הייתה חצר-משחקים ובה: נדנדה,בריכת דגים,גינה,ועוד.

מכל התקופות רוויות הזיכרונות אני אוהבת לזכור ולחזור דווקא לגן-הילדים וללאה (אגוזי) הגננת.

תמונה 7
שם למדנו דמוקרטיה, יחסי-אנוש, ספרות יפה ומוסיקה. היה המון, המון תוכן ביום יום."היינו ילדים וזה היה מזמן…"שבעים שנה עברו בערך,לדברים היו אז ערך… אחר. מכל התקופות רוויות הזיכרונות אני אוהבת לזכור ולחזור דווקא לגן-הילדים וללאה (אגוזי) הגננת.נראה לי ששם למדנו דמוקרטיה, יחסי-אנוש, ספרות יפה ומוסיקה. היה המון, המון תוכן ביום יום. הימים היו מאוד לא שקטים הארץ. שריפות בשדות וביער והפעמון שמצלצל מהר מהר כסימן הזעקה. ויריות מידי פעם ואנחנו למדנו לכבות את האורות ולשכב על הרצפה בשקט. היינו מאושרים ואולי דווקא מפני שגדלנו בתוך חברת ילדים  ולא בבית ההורים.

לסיום אמר חכם סיני:
"אם יש אור בנשמה, יהיה יופי באדם, תהיה הרמוניה בבית, ויהיה סדר באומה ויהיה שלום בעולם".

העשרה
קיבוץ גניגר : "גִּנֵּיגָר הוא קיבוץ השוכן בצפון עמק יזרעאל, ליד מגדל העמק, בתחום המועצה אזורית עמק יזרעאל. הקיבוץ נקרא על שם יישוב מתקופת התלמוד – "נגינר" או "נגניגר", אשר היה, לפי המקובל, מקום מושבו של רבי יוחנן בן נורי. השם העתיק נשתמר, ככל הנראה, בשמו הערבי של המקום, ג'נג'אר."

מרץ 2005
מורה מובילה אילת שחק

קיבוץ גניגר
גִּנֵּיגָר הוא קיבוץ השוכן בצפון עמק יזרעאל, ליד מגדל העמק, בתחום המועצה אזורית עמק יזרעאל. הקיבוץ נקרא על שם יישוב מתקופת התלמוד - "נגינר" או "נגניגר", אשר היה, לפי המקובל, מקום מושבו של רבי יוחנן בן נורי. השם העתיק נשתמר, ככל הנראה, בשמו הערבי של המקום, ג'נג'אר.

”מכל התקופות רוויות הזיכרונות אני אוהבת לזכור ולחזור דווקא לגן-הילדים וללאה (אגוזי) הגננת.“