ילדותי בעכו

סבתא יפה והנכדה מאיה
טיול בנחל זויתן שברמת הגולן בשנת 1986

סיפור חיי- יפה גולן

שמי הוא יפה רחל מילבנסקי-גולן, משמעותם: רחל- על שמה של סבתי מצד אמא, יפה- על שמה של סבתי מצד אבא- שיינה, תרגום מיידיש.

נולדתי בתאריך 14.09.1953 בארץ ישראל בבית החולים נהריה.

גדלתי בעכו בבית שכור בסגנון ערבי, מבנה הבית היה: שני חדרים, מטבח וסלון, בנוסף ביתי היה בנוי מול המעברות של עכו ומול הים.

יש לי אחות שקטנה ממני בשנתיים בשם שוש שגרה בעכו. בילדותי נהגנו לשחק בקלאס, חמש אבנים, שלוש מקלות, קפיצה בחבל, תופסת ומחניים.

אמי עלתה לארץ מרומניה ואבי מפולין, שניהם ניצולי שואה. אבי עבד כתפסן בבניין ואמי כטבחית בפנימייה. בילדותי אהבתי לאכול את מרק העוף של אמי.

למדתי בתיכון בעכו במגמה ספרותית, אהבתי ללמוד היסטוריה.  השתתפתי בתנועת נוער שנקראה "השומר הצעיר". בילדותי היו מאזינים למוזיקת שנות ה-60, בימי שישי בערב הלכנו למועדונים ורקדנו.

הכרתי את בעלי שלמה בבסיס צבאי בחיל האוויר שבו שירתנו יחד. היינו מנויים בחברה להגנת הטבע שאירגנה טיולים בכל הארץ.

יש לי שני ילדים ששמם שחר- הבכור וקרן, שגרים בראשון ונס ציונה.

יש לי 5 נכדים: שלושה מבני הבכור ושניים מבתי.