ילדותי בבגדד וחיי בקיבוץ

אני ותאיר
בבית התפוצות
אברהם יקותיאל מספר על קורותיו

נולדתי בשנת 1943 באוקטובר. ילדותי עברה עלי בבית הורי הנהדרים וגדלנו באהבה ללא גבולות וכבוד להורים.
בשנת 1950 אחרי שהחלו רדיפות ומאורעות של המוסלמים עלינו לישראל. אחי הגדול, שהיה פעיל מגיל צעיר, עלה לארץ בשנת 1948 והלך לגור בקיבוץ דורות. כשעלינו לארץ הוא אסף את כולנו. אחיי עברו לקיבוצים שונים ואני נשארתי איתו ועם הורי ב"דורות".
בקיבוץ עצמו נקלטתי בקלות ולמדתי מהר מאוד את השפה העברית, השתלבתי מבחינה חברתית והפכתי לספורטאי. במשך השנים שיחקתי כדורגל וכדורסל בליגה שנייה, עסקתי באתלטיקה ושחייה.
כעבור מספר שנים, הורי עזבו לנתניה בגלל שהיו דתיים. גדלתי בקיבוץ וקיבלתי חינוך טוב ובמסגרתו גם התגייסתי לצבא ב-1961 ושירתתי בצנחנים ובשריון. לאחר השירות ב-1965 עזבתי את הקיבוץ ועבדתי כימאי בצי הסוחר ועזרתי בפרנסת אמי.
בשנת 1977 נקראתי על ידי הצבא לבוא לשרת קבע. עבדתי ברכש וכן כקצין תחזוקה. ב-1972 התחתנתי ונולדו לי 8 ילדים. לאחר שירות הקבע עבדתי באבטחת בנקים עד הפנסיה ומזה שלוש שנים אני מתגורר באילת כגמלאי צוות פורש צבא.

צי סוחר
צי כלי שיט אזרחיים לצורכי הפעלת מסחר ותעבורה בדרך הים