ילדותה של סבתי בתל אביב של פעם

סבתא ואני בטיול משפחתי בט"ו בשבט
סבתא בילדותה
סבתא שלי רבת הכישרונות

סבתא שלי, רחל שלי עטר, נולדה בשנת 1954 וגדלה בתל אביב בשכונת שפירא.

שכונת שפּירא היא שכונה בדרום תל אביב, הקרויה על שמו של מאיר גצל שפירא, סוחר קרקעות ונדבן יהודי מדטרויט. השכונה נמצאת מדרום לתחנה המרכזית החדשה ודרך שלמה ותחומה על ידי דרך חיל השריון ונתיבי איילון ממזרח, דרך קיבוץ גלויות מדרום ושדרות הר ציון ממערב. מתגוררים בה כיום כ-8,500 תושבים. ויקיפדיה

אביה עלה מלבנון ואמה עלתה לארץ מפנמה. לסבתא שלי אח אחד.

אבא של סבתא שלי עבד כמכונאי רכב, ואמא שלה עבדה כמרכזנית במפעל לשיפוץ מנועים. הימים לא היו קלים. הם גרו בשכונת שפירא בתל אביב, בשכנות עם אנשים טובים, צנועים ושמחים, שהסתפקו במועט.

הבית היה בית פשוט, אבל תמיד שרתה בו שמחה, שירים ומוזיקה. אבא של סבתא אהב טיולים, בעלי חיים ולימד אותה לאהוב זאת גם. סבתא שלי אהבה את תחומי היצירה והבמה. סבתי אהבה מאוד מוזיקה ורצתה לנגן באקורדיון, שבזמנו עלה הרבה מאוד כסף, לכן הסתפקה בנגינה על מנדולינה. המנדולינה היא כלי פריטה ממשפחת ה"לאוטה קצרת הצוואר", קרובה של העוד. היא בעלת ארבעה זוגות מיתרים וסריגים. צורתה של המנדולינה דומה לצורת שקד, ומכאן נובע שמה. ויקיפדיה

לסבתא שלי היה כישרון משחק אשר האפשרות היחידה לממש אותו היה בחוג במתנ"ס השכונתי. התפקיד שזכור לה, הוא שכיכבה בתפקיד הראשי בהצגה "מוכר הכובעים והקופים".  בנוסף הייתה סולנית במקהלת בית ספר. כילדה ונערה היתה בעלת חוש הומור וכישרון לחיקוי, והיתה מבדרת את החברים והחברות לכיתה, בחיקויים של המורים.

כשבגרה עברו לשכונת קריית שלום. קריית שלום היא שכונה בדרום תל אביב, השוכנת מדרום לדרך קיבוץ גלויות, מצפון לדרך בן צבי, ממזרח לתל כביר וממערב לנתיבי איילון. כיום, רוב אוכלוסיית השכונה מורכבת מיהודים יוצאי בוכרה שעלו לישראל והתיישבו במקום בשנות ה-60 וה-70.  את חגיגת בת המצווה, חגגה סבתא שלי בביתם החדש ב"קרית שלום", עם חברים וחברות מהכיתה, אוכל ומוזיקה שהושמעה בפטיפון עם תקליטים.

סבתי בצעירותה

הזווית האישית

ליאור – החוויה שלי מהתכנית טובה מאוד. נהנתי מאוד לשמוע את הסיפורים של סבתא שלי, על הילדות שלה, על הכישרונות שלה, על החיים הפשוטים שהיא חיה, ובכל זאת שמחה בהם. וכן על חגיגת בת המצווה שלה. אני מאחלת לסבתא שלי, שתמיד תהיה בריאה שמחה מאושרת, ותמשיך לעשות כל מה שהיא אוהבת.

סבתא שלי מאחלת לי שאצליח בחיים, שאגדל בבריאות טובה, ואהיה שמחה ומאושרת, שתמיד אעשה מה שטוב לי בחיים.

פטיפון
מכשיר להשמעת מוזיקה באמצעות תקליטים.

ציטוטים

”לסבתא שלי היה כישרון משחק אשר האפשרות היחידה לממש אותו היה בחוג במתנ"ס השכונתי. התפקיד שזכור לה, הוא שכיכבה בתפקיד הראשי בהצגה "מוכר הכובעים והקופים". בנוסף הייתה סולנית במקהלת בית ספר.“