ילדותה של נעמי ארנון בחיפה

סבתא נעמי בת שבע ונכדתה מושקא
סבתא נעמי בת שבע בילדותה
אבי היה נוהג לשבת בסלון הבית ולקרוא פרקי תהילים בנעימות מיוחדת.

סבתא נעמי מספרת לנכדתה מושקא על שנות ילדותה….

קוראים לי נעמי בת שבע ארנון לבית פוקס ואני סבתא של מושקאלה קישון.

נולדתי בשנת תש"ח 1948 בשנת הכרזת העצמאות של מדינת ישראל. עיר הולדתי היא חיפה ועד היום אני גרה בה. אנחנו שלושה ילדים במשפחה: שתי בנות ואח אחד, אני השנייה במשפחה.

כיום יש לי שבעה ילדים, ארבעים ושלושה נכדים ושני נינים, בלי עין הרע, כן ירבו.

בילדותי

תמונה 1

אחד מתחביבי בילדותי היה לנגן על חליל ואקורדיון. כשבגרתי, הייתי גננת הרבה שנים. בחרתי לספר לכם סיפור קצר מילדותי:

אבי היה נוהג לשבת בסלון הבית ולקרוא פרקי תהילים בנעימות מיוחדת. כפי שגם אני מרבה ואוהבת לעשות. באחד הימים דלת הכניסה של הבית הייתה פתוחה, אבי  ישב בסלון הבית וקרא תהילים, לפתע הוא שמע צעדים מתקרבים, אבי קלט בחושיו המחודדים שכנראה מדובר בגנב.

כשהגנב הבחין באבי, הוא ניסה לברוח, הוא ברח לחדר האחרון במסדרון. הוא טרק את הדלת, הסתגר בחדר והחזיק חזק בידית הדלת, כך שלא יוכלו לפתוח. אלא, שאבי היה חזק ממנו, והצליח להתגבר עליו ולפתוח את הדלת. הגנב קפץ דרך החלון וברח לשביל המדרגות ונמלט.

עם נכדתי מושקא

שמחתי להשתתף בתכנית הקשר הרב דורי ולשתף את נכדתי בחוויית הילדות שלי.

הכרזת העצמאות
הכרזת העצמאות של מדינת ישראל התקיימה ביום שישי, ה' באייר ה'תש"ח, 14 במאי 1948 בעיר תל אביב, בבית דיזנגוף שבשדרות רוטשילד 16. בטקס, שהתקיים בהתאם להחלטת מנהלת העם כשמונה שעות לפני סיום המנדט הבריטי בהתאם להחלטת החלוקה של עצרת האו"ם מכ"ט בנובמבר 1947, הכריז יושב ראש מנהלת העם דוד בן-גוריון על הקמת מדינת ישראל ונחתמה מגילת העצמאות. מאז חוגגת מדינת ישראל מדי שנה בתאריך זה את יום העצמאות.

”כיום יש לי משפחה ענפה ואני רווה מהם הרבה נחת ב"ה.“