יונה הייתה המזכירה הראשונה ב"מכון וינגט".

עם ניר ואילה המורים בביקור בבית משען
פעילות משותפת עם תלמידי קציר
יונה אורן

התלמידות מבית הספר קציר, חולון: אורלי נסיר, יובל מזרחי, מאי זלצברג, נפגשו השנה עם יונה אורן מבית משען בחולון. במפגשים שמעו את סיפורה ותעדו אותו

יונה אורן, ילידת פולין, היא עלתה לישראל בשנת 1933.

כשיונה ומשפחתה עלו לארץ, יונה באה לארץ עם הוריה. אביה היה איש דתי  והמשפחה הייתה אדוקה. יונה מספרת ששמו אותה ואת אמא שלה בחדר אחד עם עשרה גברים והן היו שם הבנות היחידות דבר שעבורם היה קשה ולא מקובל.

הקושי הראשון שלהן עם עלייתם לארץ, היה מיד כשהגיעו ארצה, לא היה להם בית מגורים. והיו עוד קשיים, לא הייתה עבודה מסודרת וכל מה שצריך בשביל לחיות. יונה זוכרת מקרה שהיא ומשפחתה הגיעו ונכנסו לחנות מכולת של קווקזים. היה שם עובד קווקזי שאמר להם "מה אתם עושים פה?". הם סיפרו לו שהם רק עלו ארצה ואין להם איפה להתגורר ואז הוא לקח אותם לבית שלו ונתן להם מקום מגורים ודאג להם.

יונה הייתה המזכירה הראשונה ב"מכון וינגט". אמא שלה עבדה עם אבא שלה בפרדסים. היא התחילה לעבוד כשסיימה את בית הספר העממי. מבחינת עבודה היה לה מעולה, בגיל צעיר הם התחילו לעבוד בלנקות משרדים באלנבי, לאחר מכן היא הסתדרה ועבדה בממשלה. בראשות הספורט והפכה להיות אחראית שם.

ילדותה של יונה הייתה קשה מאוד ושונה מאחרים מבחינת כסף, בית, ודברים שצריך ליום יום כדי לחיות.

תלמידי תיכון קציר במפגש עם דיירי משען בחולון

הזוית האישית

סיפורם האישי של דיירי דיור המוגן "משען" – מתועד על ידי תלמידי כיתות ט'5 ו-ט'6 – בי"ס "קציר" – חולון בפרויקט "הקשר הרב דורי" מורים מובילים: אילנה יוחנן וניר מלכה

מכון וינגייט
מכון וינגייט - המכון הלאומי לחינוך גופני ולספורט, הקרוי על שם אורד צ'ארלס וינגייט, הוא המכון הלאומי לספורט של מדינת ישראל. המכון פתח את שעריו בשנת 1957 וחרת על דגלו "להוביל בעולם בידע, בתשתיות ובאימון לאיתור ולטיפוח ספורטאי עלית בראייה לאומית". ויקיפדיה

”יונה הייתה המזכירה הראשונה ב"מכון וינגט". “