חגיגת היובל לקיבוץ כנרת

סבתא עירית שמיר
סבתא עירית בצעירותה בבית ספרה
סיפור ילדותה של סבתי עירית

זהו סיפור ילדותה של סבתי עירית על קיבוץ כנרת:

״כשהייתי בת 6 בכיתה א', קבוצת כנרת חגגה יובל 50 להיווסדה. זה היה אירוע מאוד גדול שהשתתפו בו הרבה מאוד אנשים חשובים שהיו שותפים להקמת הקיבוץ וקיבוצים אחרים. אפילו דוד בן גוריון השתתף בטקס החגיגי ואמר: "דגניה א' היא אמנם ה"אימא" של הקיבוצים, אבל כנרת היא ה"סבתא".

אני זוכרת שלכבוד בואו של בן גוריון לאירוע, כינסו את כל ילדי כנרת בשתי שורות משני צדי כביש הכניסה לקיבוץ, וחילקו לכל אחד ענפי זית ודגלי ישראל. כאשר הגיעה מכונית השרד של דוד בן גוריון, נפנפו כל הילדים בדגלים ובענפים שבידיהם.

לכבוד האירוע הוציאו מהדורה של אלבום תמונות חגיגי עם תמונות מהתקופה הראשונה של הקמת הקיבוץ ומהתקופה שבה הייתה החגיגה, ואף צילמו תמונה ענקית עם כל האנשים והילדים שחיו באותו הזמן בכנרת. בתמונה של ילדי כנרת אני גם מופיעה, עם שאר ילדי כיתה א': אנחנו יושבים על הדשא ליד חדר האוכל והילדים הגדולים יותר עומדים מעלינו.

נעמי שמר כתבה הצגה לכבוד האירוע שנקראה "כיצד שוברים חמסין", ומהצגה זו אנו שרים עד היום שירים מוכרים רבים ביניהם,  השיר "חורשת האקליפטוס".

כיום אני בת 64 וכנרת בת 104.

למצגת קבוצתית של פעילות התכנית: