טעם וריח

רחל בנדק
חפצים שהשתמנו
בישול הפול וקפה

אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי כבר יותר מפעם אחת ובשנה שעברה תעדתי את סיפור עלייתי ממצרים בסיפור: חוויות עלייתי ממצרים.

"עליתי לארץ בשנת 1957 ממצרים. בשנת 1953 המצב במצרים התחיל להיות קשה ליהודים. היו עוצרים יהודים, בעיקר את הגברים. פעם נסענו במונית. באותו זמן שרפו את בית הספר ואנחנו היינו ליד, בתוך המונית. עצרו אותנו אנשים. הם הקיפו את המונית והיו להם מקלות בידיים.

הם ניסו לבדוק אם אנחנו יהודים. אבא אמר לנו להוריד את הראש. הוא לקח מסבחה (צמיד תפילה מסורתי), כך הם חשבו שאנחנו לא יהודים ונתנו לנו לעבור. הסיפור הפחיד אותנו והחלטנו לעזוב את מצרים כשנוכל."

ביום העיון בבית התפוצות

טעם וריח – ממטבחה של אמי

השנה בחרתי לשתף את התלמידים בתבשילים שאמי זכרונה לברכה הייתה מכינה לנו. כמו מסבחה. אימא הייתה פוררת ורוחצת את הפול ומשרה אותו כל הלילה. למחרת הייתה מבשלת אותו בסיר לחץ עם ביצים והרבה מים עד שהפול התרכך. כל אחד היה אוכל איך שהוא רוצה. חלק היו שמים מלח, מיץ לימון, שמן ומערבבים עם הביצה. חלק אהבו להוסיף חמאה וזה היה מאוד טעים. כמובן מגישים בתוספת סלט ירקות וטחינה.

לאורחים היה נהוג להכין קפה. היינו מכינים את הקפה בפינג'אן ומוזגים לכל אחד לתוך הספל וכמובן מגישים עם עוגיות.

רחל: היה בסדר גמור, נהנתי מאוד מההדרכה של עידן.

עידן: היה כיף ונהניתי מאוד מהמפגשים עם רחל.