אל המנוחה והנחלה

רוחמה שרעבי המספרת
אני והורי נעימה ושלמה
תודה לה', שזיכה אותנו להגיע ולגור בשכונת נחלת הר חב"ד.

שמי רוחמה שרעבי, ארץ מוצאי, עיראק. נולדתי בשנת 1946 בעיר בגדאד בירת עיראק, להוריי, לאבי, שלמה ולאמי נעימה יעל נ"ע. בשנת 1951 עלינו לארץ הקודש במבצע עליית יהודי עיראק.

היהודים בעיראק

היהודים בעיראק חיו ביחסים טובים עם התושבים המוסלמים עד לשנת 1941. בשנה זו התרחש פוגרום "הפרהוד" בבגדאד. השתתפו בו השליטים המוסלמים, בעידוד ובהשפעת קברניטי השלטון הנאצי, שחדרו לעיר בגדאד והסיתו נגד התושבים היהודיים.

במעוראות ה"פרהוד" נטבחו גברים, נשים וטף. אלפים נשחטו ונפצעו. רבבות בתים ועסקים נבזזו, הושחתו והוצתו. בהמשך, היהודים סבלו מהתעללויות של שנאה ופוגרומים.

העלייה לארץ

בשנת 1951 הייתה עלייה מרוכזת לארץ הקודש בעזרת היד התומכת של הציונים היהודים שהחלו להקים את מדינת ישראל.

כשהגענו לארץ ישראל שיכנו אותנו באוהלים ובמעברות. גרנו תקופה בשכונת "ימין משה" בירושלים, ב"חירבה" שדודיי שיפצו. במשך השנים עברנו לגור בתל אביב, בשכונת גבעת שמואל סמוך לעיר בני ברק.

לימודיי

שמונה שנים למדתי בבית ספר יסודי ממלכתי דתי. לאחר מכן למדתי שלוש שנים בבית ספר מקצועי "אורט" בבני ברק. בהמשך למדתי ב"מכללת תלפיות" והוסמכתי ללמד את מקצוע מלאכה – אומנות. שובצתי ללמד בבית ספר ממ"ד "תלמים" באזור לכיש דרום.

נישואיי

את בעלי חזקי'הו ז"ל הכרתי בבית הספר בו למדנו, אף הוא כמחנך כיתה. גרנו במושב נהורה, עובדי המועצה, מורים וגננות.

אני ובעלי חזקיהו ז"ל

האסון במשפחה

בשנת תשל"ו קרתה תאונת דרכים לאחי ולבעלי ז"ל, שנסעו יחד. כתוצאה נפטרו שניהם בערב שביעי של פסח תשל"ו. שנה לאחר מכן עברנו לגור בקריית מלאכי בשכונה דתית, בנחלת הר חב"ד, אני ושני ילדיי שיחיו, בן ובת. בשכונה פגשתי אנשים מיוחדים ומאוחדים. הקהילה בחב"ד קיבלה אותנו בזרועות פתוחות ועטפה אותנו בחום ובאהבה רבה. ברוך ה', ילדיי ואני השתלבנו בשכונה, והיום אנחנו חלק מהקהילה החמה והטובה. אנחנו משתדלים להתנדב ולעזור במה שמצטרך.

תודה לה', שזיכה אותנו להגיע ולגור בשכונת נחלת הר חב"ד. השכונה שהרבי מליובאוויטש הקים על שם אמו "חנה"- נחלת הר חב"ד.

מכתב שקיבלתי מהרבי

הכרת הטוב לרבי

ברצוני לתת דגש לזכותו של הרבי מליובאוויטש, הרבי מנחם מענדל בן חנה. ברוך ה', שזיכני להכיר צדיק הדור. הרבי תמיד מעודד, תומך ועוזר לי ולבני משפחתי שיחיו בכל המצטרך.

המסר לדור הצעיר ולהמשך הדורות הבאים:

במשך כל הדורות עברו אבותינו הקדושים תלאות וייסורים. אבל לא התייאשו. האמונה והביטחון בקב"ה תמיד ליוו אותם. בזכותם קמו דורות ובני משפחות הממשיכים את דרכם. מודה אני לה' על כל הטוב והחסד שגמל, גומל ויגמול עמנו לעד ולעולמי עולמים.

"הבוטח בה' חסד יסובבנו" בעז"ה, שיהיו לנו בשורות טובות ומשמחות ולכל עם ישראל בתוכנו בגאולה האמתית והשלימה תיכף ומיד ממש. משיח נאוו!!

בהוקרה רוחמה שרעבי

מודה אני לה' על כל הטוב והחסד שגמל, גומל ויגמול עמנו לעד ולעולמי עולמים.

פַרְהוּד
הוא שמן של פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, בירת עיראק, בחג השבועות ו' בסיוון–ז' בסיוון תש"א, 1–2 ביוני 1941. בפוגרום, שהיה על רקע אנטישמי, נרצחו לפחות 179 יהודים, 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים, ורכוש רב נבזז. מספר בני האדם שרכושם נבזז הגיע לכ-50,000. הנרצחים נקברו בקבר אחים בבגדאד. (ויקיפדיה)

מעברות
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה (ויקיפדיה)

”"הבוטח בה' חסד יסובבנו", שיהיו לנו בשורות טובות ומשמחות ולכל עם ישראל בגאולה האמתית והשלימה.“