טיול על גדות תעלת סואץ

סבא יוסי סבתא דליה ומעיין
סבא יוסי עם חתול בעמדה על סף תעלת סואץ
סכנה אורבת טרום פרוץ מלחמת יום הכיפור

ארבעה ימים לפני פרוץ מלחמת יום הכיפורים נסעתי לסיני במסגרת עבודתי כטכנאי קשר בחברת מוטורולה למטרת בדיקת מערכות הקשר במעוזים לאורך תעלת סואץ.

לנסיעה זו הצטרפה אשתי, דליה. נסענו דרך עזה, עברנו את רפיח והגענו לבסיס "רומני" על שפת התעלה. למחרת בבוקר, יום חמישי, נכנסנו לאזור תעלת סואץ. אני ירדתי לבונקר לבדוק את ציוד הקשר. המפקד לקח את דליה לסיור והסברים. דליה ראתה שהמצרים בנו רמפות ירידה לתעלה ונראה שבכוונתם לחצות אותה. דליה אמרה למפקד, כי נראה שהמצרים ערוכים לחציית התעלה בכל רגע. המפקד ענה "לא לדאוג, אנחנו פה בכוח חזק של 25 (!!) חיילים בקו הראשון ועוד כוח בקו השני. דליה חשה בסכנה ורצתה לברוח משם כמה שיותר מהר.

תמונה 1

אנו המשכנו בביקורנו לאורך התעלה עד העיר סואץ, משם לאבו רודז. בדרך חזרה עברנו את מחסום סואץ שהיה נטוש, עזור ושומם. הצטרפו אלינו שלושה חיילים, טרמפיסטים שעזבו את העמדה. נראה שכולם יצאו לחופשת השבת ויום כיפור

תמונה 2

ולמעשה ניצלו חייהם. ההמשך ידוע, מלחמת יום הכיפורים פרצה והחיילים שנשארו במעוזים מצאו את מותם במתקפת הפתע של המצרים.

מעיין: היה לי כיף לשמוע את הסיפורים והחוויות של סבא וסבתא ולהכיר אותם הרבה יותר טוב.

סבא וסבתא: היו לנו שעות איכות והכרנו טוב יותר את נכדתנו היקרה לעומק.