ט"ו בשבט במשפחת ששון

שלום והנכדה ליהי

נולדתי בט"ו בשבט בשנת 1944 בבגדד שבעירק.

אשתי נולדה ב-ה' באייר תש"ח- ביחד עם מדינת ישראל, ושמה תקווה.

עלינו לארץ בשנת 1951 ועברנו לגור בנס-ציונה ומאז אנו חוגגים כל שנה את ט"ו בשבט בחיק כל המשפחה.

אני רוצה לספר על המסורת המשפחתית שלנו הקשורה בחג ט"ו בשבט, החג שבו נולדתי:

בשבת שלפני ט"ו בשבט, אנחנו נפגשים כל הבנים והנכדים בבית הוריי ושם אנחנו חוגגים את חג טו בשבט כמו שהוריי חגגו אותו בעירק. מכינים שולחן באורך כ-14 מטר ממולא מכול טוב פירות יבשים למיניהם השונים.

תמונה 1

כחלק מהחגיגה, אנחנו מכינים ארוחה שכוללת שיפוד שוארמה במישקל-50 קילוגרם וכל אחד מהמוזמנים ובני המשפחה מביא סוג כלשהו של סלט (אחד או יותר)

תמונה 2

אנחנו מתחילים את הסעודה משעה שבע בבוקר ונשארים במשך כל היום עד שעות הערב. חוץ מהמשפחה, הכוללת בערך 100 אנשים, מגיעים גם קרובי משפחה וחברים שונים שיודעים שאנחנו נפגשים שם כל שנה. בסוף היום לפני שמתפזרים כל הילדים והילדות מקבלים שקיות ריקות וממלאים מכל סוגי הפירות היבשים ושאר הממתקים השונים.

על מנת להקל על התארגנות של האירוע, כל שנה מתחלף אח אחר לפי הסדר ,מהבכור להכי קטן, שמכין את האירוע לאותה שנה.

סדר כרונולוגי
רצף של אירועים על פי סדר התרחשותם (במקרה הזה הסדר הכרונולוגי של האחים לבית ששון)