חתונה תוך שישה שבועות

פמלה ויוסי במהלך העבודה המשותפת בתכנית
פמלה בצעירותה
חתונתם של פמלה ויוסי

שמי פמלה, נולדתי בלונדון באנגליה.

אני הבת השנייה להוריי ויש לי אחות גדולה ואח קטן. היו לי שתי סבתות וסבא אחד. המשפחה הייתה רגילה שאבא שלי שכיר עובד בחנות בגדי גברים, הוא היה חייט.

באנגליה אין אוכל מיוחד אבל כיהודים אימא שלי הייתה מכינה מרק עוף עם"לוקשן" (אטריות) כל יום שישי. בחגים היא הכינה אוכל מסורתי לכבוד כל חג.

משפחתי באנגליה

תמונה 1

בגיל 6 הלכתי חמש פעמים בשבוע ללמוד לקרוא בעברית, להתפלל, ללמוד תורה ויהדות עד גיל 18. למדתי ב"חדר" (מקום שלומדים תורה עם רבנים). בגיל 18 נסעתי לצפון אנגליה ללמוד הוראה ותואר בחינוך. רציתי לעלות לישראל כי הייתי ציונית.

בילדותי

עליתי לארץ בגיל 24 בשנת 1972 לראש פינה.

שישה שבועות אחרי שהגעתי לארץ, התחתנתי עם האחיין של בעל אחותי (היא עלתה לארץ בשנת 1963). את בעלי הכרתי שנה קודם לכן כשבאתי לבקר בארץ. הוא היה נהג משאית. באותה שנה עדיין לא נוצר קשר בינינו אבל שעליתי נפגשנו שוב, ולמרות שלא דיברתי עברית והוא ידע מעט אנגלית – התחתנו. יש לנו ארבעה ילדים ושבעה נכדים. לבעלי יש מוסך בראש פינה, בה אנחנו עדיין גרים.

פמלה: אני שמחה שעוז עכשיו מכיר קצת יותר את סבתא שלו.

חדר