חקלאות ישראלית בקנייה

אני ועומר הש"ש בזמן איכות
מפת קנייה
משלחת לקניה והקמת מושב חקלאי עבור תושבי קניה

הסיפור הנ"ל הוא סיפורו של מאירה ואמנון רפמן, סבא וסבתא של עומר רונן. עומר הוא הש"ש שלי.

סיפורם של מאירה ואמנון רפמן

בשנת 1932 מאירה ואמנון רפמן טסו לקניה במסגרת משלחת מטעם ממשלת ישראל. הם נסעו כדי לעזור לאנשים מקניה כדי לבנות ולהקים מושב חקלאי וללמד אותם חקלאות. בשביל המשלחת הם היו צריכים לשנות את שם המשפחה שלהם, אז הם בחרו את השם רונן כשם משפחה. כך יצא שעומר, הש"ש שלי קיבל את שם המשפחה שלו.

יוזמה ישראלית להפרחת השממה – בקניה תכנית חדשנית שנועדה לסייע בפיתוח תשתית חקלאית שתספק מזון לאזורים מוכי בצורת באפריקה, תצא לדרך בחודש יולי הקרוב. אזורי היעד של היוזמה הישראלית הינם החבלים הצחיחים בקניה שתושביהם נמנים עם האוכלוסיות העניות ביותר בעולם" (אתר MAKO)

לוקא: החלטתי להיות עם עומר כי התחברתי אליו מאוד, והוא היה היחיד שהיה יכול לעזור לי.

עומר: עבדתי עם לוקא על העבודה של הקשר הרב דורי. נהניתי לעבוד עם לוקא ולספר לו על ההיסטוריה של המשפחה שלי. העבודה היתה בתקופה של הרבה עומס אצלנו בכפר אז אני הקלטתי את הסיפור בשביל לוקא והוא כתב אותו לבד.

קניה
מדינה במזרח אפריקה

ש"ש
ראשי תיבות של "שנת שירות". שנת שירות היא שנת התנדבות בקהילה, המתבצעת על ידי צעירים ישראלים לפני גיוסם לצה"ל.

”"אנחנו תרמנו להקמת מושב חקלאי בקניה"“