חצי הכוס המלאה

סבתא מירי ונכדתה שני
סבתא מירי בצעירותה
מחיים קשים לחיים שמחים

סבתא מירי-מזל, גדלה ברמת אליהו, ראשל"צ. סבתא הייתה  הילדה הרביעית מבין שישה ילדים. סבתא התייתמה בגיל 14 וחצי מסבא רבא, ראובן אזולי ז"ל. לאחר 3 שנים סבתא רבתא נפטרה והיו לסבתא מירי חיים לא קלים. אך לדברי סבתא מירי, הייתה שמחת חיים שאין כמותה היום, הכל היה פשוט.

היו לי חיים בשכנות מקסימה ומשותפת עם השכנים שהינו כמו משפחה אחת גדולה. סבא רבא ראובן, היה דורש שסבתא לא תקרא לשכנים בשמם אלא תקרא להם:  "דוד ודודה", היה כבוד הדדי.

גדלתי עם  שישה ילדים בחדר אחד, וכיום הילדים קוראים לזה ראש וזנב.

כשהתחתנתי עם סבא דוב מאיר, המקסים שלי, החיים ברוך השם האירו לי פנים. וזה היה פרק חדש לחיים חדשים ומוצלחים. למרות שהיה מצב קשה בארץ הצלחנו לגדול למשפחה נהדרת.

למרות התנאים הקשים הייתה צניעות מרובה, הייתה הערכה גדולה, הייתה אידיליה ושמחת חיים.

היינו חוגגים שמחות יחד וחיים  עם כל המשפחה המורחבת, למרות כל הדוחק. היינו מזמינים בחגים ושבתות את קרובי המשפחה, וזה חלק בלתי נשכח למרות הצפיפות, שהם בעצם חום ואהבה ענקית.

הזוית האישית

מירי אלמועלם – הייתה לנו הזכות להשתתף בתוכנית. היה לנו המון זמן איכות עם הנכדים ועם שאר חברי הקבוצה.

ראש וזנב
שינה במיטה אחת כשרגליו של אחד ליד ראשו של השני.