חנה ואריה רפילוביץ

.
סבתא ואחיה
ראיון עם סבתא חנה

ראיון שקיימתי עם סבתא חנה וסבא אריה.

סבתא חנה מספרת: הכרתי את סבא כשהיה בן 20, אני הייתי בת 16 הוא היה במסיבה שגם אני הוזמנתי אליה, הכרנו במסיבה. היינו באותו ערב ביחד וכך הכרנו והתחלנו את הקשר והחיים שלנו יחד, כבר 58 שנים.

שנינו נולדנו ברומניה. אני נולדתי בזמן מלחמת העולם השנייה בשנת 1945 וסבא נולד בשנת 1942.

סבא היה בגטו, ואני עדיין לא נולדתי. כשהסתיימה המלחמה בשנת 1945, אני נולדתי.

מקור שם המשפחה שלנו רפילוביץ הוא מהתנ"ך על שם המלאך רפאל. לפני הרבה שנים ביררנו את שם המשפחה בבית התפוצות והם אישרו לנו את מקורו.

ההורים שלי הכירו בזמן המלחמה באמצעות תמונות, הם שלחו תמונות אחד לשני, מצאו חן אחד בעיני השני וכך הכירו והתחתנו.

הילדות שלי הייתה טובה, אני זוכרת את בת המצווה שלי בגיל 12. אמא שלי אפתה עוגות וחגגו לי בבית עם המשפחה.

סבא זוכר את העלייה לישראל שבוצעה מרומניה דרך איטליה.

בשנת 1950, כשהייתי בת 5, עליתי עם משפחתי לישראל. הבית בו גדלתי בישראל היה בהתחלה כשעלינו, באוהלים. לאחר מכן עברנו כמה משפחות לצריפים ורק לאחר תקופה מסויימת עברנו לבית, אני זוכרת שהבית היה נורא נורא קטן.

סבתא, כשעלתה לישראל

כשעלינו לארץ עם המשפחה שלי גרנו קודם בקריית שמונה ולאחר מכן משפחתי עברה לאור עקיבא.

סבא גר בהתחלה עם המשפחה שלו בנהריה ומשם עברו לקריית מוצקין.

כשגרנו באור עקיבא, התחתנתי עם סבא, ואז עברנו יחד לקריית מוצקין ומשם עברנו יחד לקריית אתא, שם אנחנו גרים עד היום.

סבא וסבתא בחתונתם עם דודי

חפץ שעבר במשפחה, טבעת שאמא של סבא שלך, העבירה בין הדורות. את הטבעת היא קיבלה מסבתא שלה. הטבעת עברה כבר דור שישי והיא עדיין נמצאת אצלי.

לא זכור לי חלום ילדות מסויים אבל אני כן מרגישה שהגשמתי את עצמי.

אבא שלך בתור ילד היה שובב מאוד, עקשן, תלמיד טוב וחרוץ. הוא אהב ללמוד ועשה לנו חיים קלים בקטע הזה. אני זוכרת שהוא היה גם ילד ספורטאי, אהב לשחק כדורסל וכל מה שקשור בספורט.

אני עבדתי כל השנים כסייעת בגן ילדים וסבא היה שרברב ועבד כאינסטלטור וניהל מחלקה בעיריית קריית ביאליק.

כיף לי להיות סבתא. זה הכי כייף בעולם, לכן עכשיו בתקופת הקורונה זה קשה, כיוון שסבא ואני מרגישים שאנחנו מפספסים זמן איכות אתכם, הנכדים שלנו.

סבא אריה עם הנכדים

סבתא חנה: אני מאחלת לנו שנזכה להרבה בריאות, נחת ושנזכה להינות מכם עוד הרבה שנים טובות.

אור עקיבא
אוֹר עֲקִיבָא היא עיר בנפת חדרה של מחוז חיפה בישראל. היא הוכרזה כעיר בשנת 2001. העיר נמצאת במישור החוף הצפוני בין שני צירי תנועה עורקיים, כביש מס' 2 ממערב, וכביש מס' 4 ממזרח, שבהם נמצאות כניסות אל העיר. העיר ממוקמת דרומית-מזרחית ברצף היישובים המשתייכים למועצה האזורית חוף הכרמל, ובכלל זה שכנתה הצמודה ממערב, קיסריה. ויקיפדיה

”לא זכור לי חלום ילדות מסויים אבל אני כן מרגישה שהגשמתי את עצמי.“